Πήγαινε στα Τρίκαλα, αλλά εγκλωβίστηκε στη Λυγαριά - ΦΩΤΟ

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 09 Φεβρουαρίου 2015 10:47 Πήγαινε στα Τρίκαλα, αλλά εγκλωβίστηκε στη Λυγαριά - ΦΩΤΟ

Το βράδυ της Παρασκευής μια Αυστριακή νταλίκα ψυγείο (13-70)  με Ούγγρο οδηγό και με κατεύθυνση τα Τρίκαλα ακολούθησε λάθος διαδρομή και βρέθηκε στην Λυγαριά.

Προσπαθώντας να βγει από το αδιέξοδο εγκλωβίστηκε σε αργοτική περιοχή και συγκεκριμένα στη θέση "Καμζόραχη". Για τον απεγκλωβισμό της νταλίκας - ψυγείου  έγιναν πολλές και φιλότιμες προσπάθειες από τους κατοίκους του χωριού χωρίς αποτέλεσμα διότι ο δρόμος ήταν ιδιαίτερα στενός σε σύγκριση με το μέγεθος της νταλίκας.

Τελικά ο απεγκλωβισμός της νταλίκας έγινε σήμερα το μεσημέρι του Σαββάτου με την παρέμβαση της τροχαίας Λαμίας και την πολύτιμη βοήθεια του Παναγιώτη Αλμυριώτη.

Καθοριστικό ρόλο στον απεγκλωβισμό της νταλίκας έδωσαν  οι επαγγελματικές ικανότητες του Παναγιώτη Αλμυριώτη, η χρήση τριαξονικού ανατρεπόμενου του δικού του συνεργείου και οι φιλότιμες προσπάθειες των χωριανών.

Πρέπει να τονίσουμε ότι για να απεγκλωβιστεί η νταλίκα έπρεπε να κατέβει με την όπισθεν από την Καμζόραχη μέχρι τον Ξηριά.  Αυτό όμως που εμένα με εντυπωσίασε και με έκανε υπερήφανο σαν Λυγαριώτη ήταν το πνεύμα φιλοξενίας και ανθρωπιάς που έδειξαν οι κάτοικοι του χωριού μας απέναντι στον απελπισμένο οδηγό της νταλίκας.

Όλοι προσφέρθηκαν να του προσφέρουν καφέ φαγητό νερό και οποιαδήποτε ανάγκη είχε ο ξένος άνθρωπος.

Γιώργος Καλλιώρας

Δείτε φωτογραφίες:


Προσαρμοσμένη αναζήτηση