Σαρακιώτης: Να αξιοποιηθούν τα Ειρηνοδικεία Θερμοπύλων - Σπερχειάδας

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 08 Σεπτεμβρίου 2017 11:33 Σαρακιώτης: Να αξιοποιηθούν τα Ειρηνοδικεία Θερμοπύλων - Σπερχειάδας

«Υποχρέωση της κυβέρνησης να αξιοποιηθεί το σύνολο των στοιχείων της δημόσιας περιουσίας με γνώμονα το δημόσιο συμφέρον».

Μετά τα εγκαταλελειμμένα κτίρια των Ειρηνοδικείων Μακρακώμης και Αμφίκλειας, ο βουλευτής Φθιώτιδας, Γιάννης Σαρακιώτης, ζητάει από Υφυπουργό Οικονομικών Κατερίνα Παπανάτσιου, την αξιοποίηση των αντίστοιχων κτιρίων που βρίσκονται στις Θερμοπύλες και την Σπερχειάδα.

«Οι επιτακτικές ανάγκες των Δήμων Μώλου-Αγίου Κωνσταντίνου και Μακρακώμης δύνανται να εξυπηρετηθούν μέσω μιας τέτοιας απόφασης, ενώ παράλληλα θα αποτραπεί και η περαιτέρω απαξίωση περιουσιακών στοιχείων του δημοσίου», αναφέρει σε επιστολή του προς την Υφυπουργό, ο κ. Σαρακιώτης και συνεχίζει: «είναι αναμφίβολα σημαντικό να μην επιτραπεί η πλήρης και συνεχιζόμενη εγκατάλειψη σημαντικότατων περιουσιακών στοιχείων του ελληνικού δημοσίου». Σε αυτό το πλαίσιο, καταλήγει ο Βουλευτής, «θεωρείται υποχρέωση της κυβέρνησης να αξιοποιηθεί το σύνολο των στοιχείων της δημόσιας περιουσίας με γνώμονα το δημόσιο συμφέρον και την εξυπηρέτηση των πολιτών».

Να σημειώσουμε ότι τα δύο προηγούμενα κτίρια των Ειρηνοδικείων Μακρακώμης και Αμφίκλειας, δόθηκαν για κάλυψη κτιριακών αναγκών του Δήμου και της Ελληνικής Αστυνομίας αντίστοιχα.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση