Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μεγάλη επιχείρηση για παράνομη αλιεία στο «Δέλτα» του Σπερχειού

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 13 Σεπτεμβρίου 2017 14:05 Μεγάλη επιχείρηση για παράνομη αλιεία στο «Δέλτα» του Σπερχειού

Προσπαθούν να βάλουν τέλος στην παράνομη αλιεία και την ανεξέλεγκτη οικολογική καταστροφή που συντελείται σε έναν από τους σημαντικότερους υδροβιότοπους της Ελλάδας.

Με το πρώτο φως της ημέρας, ξεκίνησε μεγάλη επιχείρηση - σκούπα στον υδροβιότοπο του «Δέλτα» του Σπερχειού από το Λιμενικό και τις αρμόδιες υπηρεσίες, για την καταστολή παράνομων δράσεων που έχουν να κάνουν με την ανεξέλεγκτη αλιεία και την καταστροφή του οικοσυστήματος.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ η επιχείριση γίνεται υπό την επίβλεψη του Εισαγγελέα Νικήτα Θεολογίτη, που από νωρίς το πρωί βρίσκεται στην περιοχή και παρακολουθεί τη δράση των ανδρών του Λιμενικού, αλλά και άλλων Υπηρεσιακών παραγόντων στη θέση «Λιβάρι».

Μαζί τους και επαγγελματίες και κάτοικοι της περιοχής που βλέπουν έναν από τους σημαντικότερους υδροβιότοπους της χώρας μας, που θα έπρεπε να σφύζει από ζωή, να εξελίσσεται σε κρανίου τόπος.

Από την επιχείρηση - σκούπα, έχουν ήδη γίνει κατασχέσεις αδήλωτων βαρκών, αλλά και δεκάδων ιδιοκατασκευών - κλωβών - τα γνωστά «νταούλια» - που εγκλωβίζουν «θαλάσσια αγγούρια», καβούρια και άλλα είδη τα οποία εκμεταλλεύονται παρανόμως Έλληνες και αλλοδαποί, αδιαφορώντας για την οικολογική καταστροφή που προκαλούν.

Στις φωτογραφίες φαίνονται και οι αυτοσχέδιες - παράνομες βέβαια - καλύβες όπου οι παράνομοι αλιείς επεξεργάζονται τα προϊόντα τους.