Φυσικό αέριο: Ε-ε-έρχεται Λαμία! - Δείτε σε ποιες περιοχές (χάρτης)

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 14 Σεπτεμβρίου 2017 09:10 Φυσικό αέριο: Ε-ε-έρχεται Λαμία! - Δείτε σε ποιες περιοχές (χάρτης)

Ήταν Απρίλιος του 2016 όταν ο τότε Υπουργός Ενέργειας Πάνος Σκουρλέτης διαβεβαίωνε ότι μέχρι το 2018, νοικοκυριά σε 11 ακόμη πόλεις ανάμεσά τους και η Λαμία, θα συνδεθούν με το δίκτυο Φυσικού Αερίου.

Είχε επισημάνει μάλιστα το τραγελαφικό γεγονός «Ο αγωγός του ΔΕΣΦΑ υπάρχει εδώ και χρόνια, περνούσε έξω από τις πόλεις και απλά τις χαιρετούσε», θέλοντας προφανώς να επιρρίψει ευθύνες στις προηγούμενες ηγεσίες του υπουργείου.

Σύμφωνα λοιπόν με τις τελευταίες αποφάσεις της διοίκησης της ΔΕΔΑ (Εταιρεία Διανομής Αερίου Λοιπής Ελλάδας), ξεκινά το πιλοτικό πρόγραμμα για την σύνδεση καταναλωτών με το υφιστάμενο δίκτυο αρχικά σε 4 πόλεις και συγκεκριμένα τη Λαμία, τη Θήβα, τη Χαλκίδα και τις Σέρρες. Σε δεύτερο χρόνο από πλευράς Στερεάς Ελλάδας συμπεριλαμβάνεται και η Λιβαδειά, το Καρπενήσι και η Άμφισσα.

Η Λαμία μάλιστα όπως και η Χαλκίδα επειδή έχουν έτοιμο και το δίκτυο διανομής χαμηλής πίεσης, οι συνδέσεις θα γίνουν δωρεάν. Υπάρχουν μάλιστα και οι πρώτες 160 αιτήσεις που αφορούν οικιακές αλλά και επαγγελματικές συνδέσεις.

Σύμφωνα με το χάρτη που έχει αναρτήσει στο διαδίκτυο η ΔΕΔΑ στη Λαμία δυνατότητα σύνδεσης θα υπάρχει σε τμήματα των οδών:

Λεωφόρος Καλυβίων, Αβέρωφ, Μακροπούλου, Υψηλάντου, Παπασιοπούλου, Αγίας Παρασκευής, Λευκαδίτη, Παπαγεωργίου, Β. Καψάλη, Ερυθρού Σταυρού, Καραϊσκάκη, Όθωνος, Παπαποστόλου (μέχρι τη ΔΕΥΑΛ), Μυρμιδόνων, Θερμοπυλών, Μήδειας, Αγράφων, Αθηνών, Λεωνίδου, Κύπρου, Αμφικτυόνων, Ναυπάκτου και Μάνου Κατράκη.

Δείτε παρακάτω τον ανεπίσημο χάρτη που περιλαμβάνει τις παραπάνω περιοχές.

Όπως σημειώσαμε παράλληλα θα γίνουν και οι συνδέσεις στην πόλη της Χαλκίδας και συγκεκριμένα στις οδούς: Πετρογιάννη, Θ. Καρυστίου, Εύβοιας, Μπέλλου, Μαργαρίτη, Αντιγόνου , Φαβιέρου, Κώτσου, Φαρμακίδου,  Μιαούλη, Βώκου, Κακαρά, Αποστολίδου, Μητροπολίτου Βασιλείου Αφεντάκη, Μπολοβινέβας, Λ.Καραγιάννη, Γρηγορίου Ε, Νηρέως, 25ης Μαρτίου, Χαϊνά, Δαγκλή, Αγγελοπούλου, 7ου Συντάγματος, Ελευθέρου Στρατιώτη, Ιπποκλέους, Αρεθούσης Βώκου, Γαζέπη, Χατζοπούλου, Στύρων, Αλιβερίου.

Ακολουθεί η επέκταση στη Θήβα και συγκεκριμένα σε τμήματα των οδών: Στη Θήβα δυνατότητα σύνδεσης θα υπάρχει σε τμήματα των οδών: Αθήνας - Λειβαδιάς, Καβείρων, Δημοκλείδου, Αγίου Αθανασίου, Τειρεσίου, Π. Τσαλδάρη, Ν Πλαστήρα, Περγάμου, Συμίου, Αγίου Μελετίου, Ησιόδου, Ζ. Πηγής, Αρβανιτάκη, Λαμπράκη, Βάρναλη, Γληνού, Πουλοπούλου, Ηρακλέους, Κιθαιρώνος, Αγίας Τριάδος, Κασσάνδρου, Αυλίδος.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση