Λαμία: Πάνω από 6 μήνες χωρίς σύμβαση με ΕΟΠΥΥ ο μαγνητικός τομογράφος

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 15 Σεπτεμβρίου 2017 08:11 Λαμία: Πάνω από 6 μήνες χωρίς σύμβαση με ΕΟΠΥΥ ο μαγνητικός τομογράφος

Μεγάλη ταλαιπωρία και έξοδα για συνανθρώπους μας, που με ιδιαίτερα επιβαρυμένη υγεία, αναγκάζονται να μετακινηθούν πολλά χιλιόμετρα ή να βάλουν το χέρι στην τσέπη.

Γραφειοκρατία ή σκοπιμότητα κρύβεται πίσω από μία απλή υπογραφή ανανέωσης για τη σύμβαση του ΕΟΠΥΥ με το μοναδικό Μαγνητικό Τομογράφο που υπάρχει στη Λαμία;

Το ερώτημα αυτό διατυπώνουν πολλοί συμπολίτες μας, οι οποίοι όπως μας καταγγέλλουν εδώ και έξι μήνες δεν υπάρχει συμβεβλημένος μαγνητικός τομογράφος στη Λαμία και αναγκάζονται να πληρώνουν από την τσέπη τους τις αναγκαίες εξετάσεις, ενώ κάποιοι από αυτούς που έχουν την πολυτέλεια της μετακίνησης, προτιμούν γειτονικά διαγνωστικά κέντρα ώστε να πληρώσουν μόνο τη συμμετοχή που έχουν δικαίωμα ως ασφαλισμένοι.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ το πρόβλημα δημιουργήθηκε όταν από τον ΕΟΠΥΥ ζητήθηκαν αλλαγές και να διευκρινιστούν οι λεπτομέρειες της λειτουργίας του ακτινοδιαγνωστικού κέντρου του Χαράλαμπου Ψαρρά. Πράγματι κατατέθηκε πλήρης φάκελος στις αρχές του Ιανουαρίου του τρέχοντος έτους και από τότε περιμένουν την υπογραφή της νέας σύμβασης. Μάλιστα από 1η Μαρτίου η σύμβαση διεκόπη και έκτοτε όποιος θέλει μαγνητική ή την πληρώνει ή πάει αλλού!

Το περίεργο είναι πως και …γιατί πέρασαν εννέα (9) μήνες από την υποβολή του αιτήματος για σύμβαση και περισσότερο από έξι (6) μήνες χωρίς σύμβαση ώστε να μην μπορούν να εξυπηρετηθούν οι ασφαλισμένοι ασθενείς και χωρίς να έχει δοθεί έστω αρνητική απάντηση.

Σε επικοινωνία που είχαμε με τον υπεύθυνο του Κέντρου κ. Χαράλαμπο Ψαρρά, μας επιβεβαίωσε το πρόβλημα, ωστόσο υποστήριξε ότι η καθυστέρηση δεν οφείλεται σε δική του υπαιτιότητα.

«Δυστυχώς υπάρχει σοβαρό πρόβλημα. Καθημερινά το προσωπικό της γραμματείας μας δέχεται τηλεφωνήματα από συμπολίτες μας που ζητούν να μάθουν αν έγινε επιτέλους η αναμενόμενη σύμβαση. Πολλοί έχουν αναβάλει εξετάσεις τακτικής παρακολούθησης που κάνουν  περιμένοντας μήπως ..... ενώ άλλοι πληρώνουν», λέει ο κ. Ψαρράς και προσθέτει: «Μολονότι έχουμε ελαττώσει τις τιμές ειδικά την περίοδο αυτή όταν έλθει η ώρα της πληρωμής οι περισσότεροι ζητάνε χαμηλότερη τιμή. Τους καταλαβαίνουμε και όσο το δυνατόν προσπαθούμε να τους εξυπηρετήσουμε. Ερχόμαστε αντιμέτωποι με θλιβερές καταστάσεις. Όμως δεν ευθυνόμαστε εμείς γι αυτό….».

Μάλιστα όπως μας είπε ο κ. Ψαράς, όταν πέρασαν τρεις μήνες χωρίς καμία ανταπόκριση - απάντηση από πλευράς ΕΟΠΥΥ, στα μέσα του περασμένου Μαρτίου, υπήρξε τηλεφωνική επικοινωνία με τους αρμοδίους υπαλλήλους, οι οποίοι τους διαβεβαίωσαν ότι είναι θέμα υπογραφών και ότι μέσα σε 20-25 ημέρες η σύμβαση θα ήταν έτοιμη.

Ωστόσο σύμβαση μέχρι και σήμερα δεν υφίσταται. Γιατί άραγε;

Προσαρμοσμένη αναζήτηση