Μεγάλη ποσότητα λαθραίων τσιγάρων και καπνού διακινούσαν Πακιστανοί

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 14 Σεπτεμβρίου 2017 17:30 Μεγάλη ποσότητα λαθραίων τσιγάρων και καπνού διακινούσαν Πακιστανοί

Δύο συλλήψεις μετά από καταδίωξη!

Μεγάλη επιχείρηση της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών & Λαθρεμπορίου, του Τμήματος Ασφαλείας Χαλκίδας, οδήγησε στην σύλληψη δύο (2) υπηκόων Πακιστάν, ηλικίας 31 και 22 ετών, ενώ αναζητούνται δύο (2) ακόμα άτομα, ένας 47χρονος ομοεθνής τους και ένας 43χρονος υπήκοος Κύπρου.

Όλοι τους κατηγορούνται για παραβάσεις της νομοθεσίας περί τελωνειακού κώδικα αφού οι αστυνομικοί βρήκαν και κατέσχεσαν πάνω από 8.000 λαθραία πακέτα τσιγάρων και 21 κιλά αδασμολόγητο καπνό. Ο 31χρονος επιπλέον στερούνταν παντελώς νομιμοποιητικών εγγράφων παραμονής στη χώρα μας.

Η ιστορία ξεκίνησε μετά από κατάλληλη αξιοποίηση - αξιολόγηση στοιχείων των αστυνομικών, σχετικά με εμπορία και διακίνηση λαθραίων ποσοτήτων καπνού και τσιγάρων, τα οποία οι δράστες προμηθεύονταν από περιοχή των Αθηνών. Έτσι αρχικά εντόπισαν την οικία τους στην περιοχή της Χαλκίδας και την έθεσαν σε διακριτική επιτήρηση.

Το πρωί της Τετάρτης, προσέγγισε την οικία Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο ιδιοκτησίας του 43χρονου, έμφορτο με μεγάλα χάρτινα κουτιά και σακούλες απορριμμάτων, τα οποία οι επιβαίνοντες αρχικά μετέφεραν πλησίον ιερού ναού (εκκλησάκι), που βρισκόταν εντός οικοπέδου, απέναντι από την οικία και ακολούθως εντός αυτής.

Αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Χαλκίδας, κατάφεραν να ακινητοποιήσουν μετά από καταδίωξη και με τη συνδρομή αστυνομικών του Τμήματος Άμεσης Δράσης Χαλκίδας, τον έναν από τους δύο επιβαίνοντες, 22χρονο, ενώ λίγη ώρα αργότερα εντόπισαν και τον 31χρονο, ο οποίος αντιλαμβανόμενος τους αστυνομικούς, είχε διαφύγει αρχικά από την οικία.

Από τις διαδοχικές έρευνες που πραγματοποιήθηκαν, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

Σε ειδική κρύπτη «καβάτζα», η οποία εντοπίσθηκε κάτω από τον Ιερό Ναό: 

• 430  συνολικά συσκευασίες, οι οποίες περιείχαν  21  κιλά και  500  γραμμάρια αδασμολόγητου καπνού, καθώς και

•  2.550  πακέτα τσιγάρων, διαφόρων μαρκών, τα οποία δεν έφεραν την ειδική ταινία φόρου κατανάλωσης.

Εντός της οικίας και στην κατοχή του 22χρονου:

•  1.750  πακέτα τσιγάρων, διαφόρων μαρκών, τα οποία δεν έφεραν την ειδική ταινία φόρου κατανάλωσης και  2  κινητά τηλέφωνα

Εντός του Ι.Χ.Ε. αυτοκινήτου, καθώς και Ι.Χ. δίκυκλης μοτοσικλέτας, ιδιοκτησίας του 47χρονου, η οποία ήταν σταθμευμένη έξωθεν της οικίας:

•  3.700  πακέτα τσιγάρων, διαφόρων μαρκών, τα οποία δεν έφεραν την ειδική ταινία φόρου κατανάλωσης.

Από τους αστυνομικούς, ομοίως κατασχέθηκαν τα ανωτέρω οχήματα, ενώ οι ποσότητες καπνού και πακέτων τσιγάρων, θα σταλούν στο αρμόδιο Τελωνείο, προκειμένου να προσδιοριστούν οι διαφυγόντες δασμοί και φόροι για το Ελληνικό Δημόσιο.

Την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Ασφαλείας Χαλκίδας, ενώ οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Χαλκίδας.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση