Σήμερα το τελευταίο χειροκρότημα στον Λαμιώτη ηθοποιό και δάσκαλο Άρη Τσιούνη

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 20 Σεπτεμβρίου 2017 08:50 Σήμερα το τελευταίο χειροκρότημα στον Λαμιώτη ηθοποιό και δάσκαλο Άρη Τσιούνη

Σε ηλικία 78 ετών έφυγε για την γειτονιά των αγγέλων ο σημαντικός ηθοποιός και δάσκαλος για πολλούς από μας, Άρης Τσιούνης.

Ο σκληρός του παλιού καλού σινεμά, ο πάντα περιποιημένος και αινιγματικός ηθοποιός κυρίως στα 60’ς και  70΄ς του σινεμά, που εισήγαγε στο κοινό ο χαρισματικός Νίκος Φώσκολος. Αυτός που του έδωσε και μια θέση στον «Άγνωστο πόλεμο».

Ο Άρης Τσιούνης ήταν ένας ευφυής και χαρισματικός άνθρωπος, ο οποίος στα πάτρια εδάφη επιχείρησε να εμφυσήσει την καλλιτεχνία σε πολύ κόσμο. Εμπλέκεται όμως και στο δημοσιογραφικό κόσμο, καθώς ορισμένοι από εμάς είχαμε την τύχη να μας μάθει να μιλάμε σωστά, ορθοφωνικά και για αυτό τον ευγνωμονούμε.

Ακόμη πιο τυχεροί οι μαθητές του ειδικά στο θεατρικό εργαστήρι του ΔΗΠΕΘΕΡ. Κοντά στα παιδιά του και στις πρώτες τους ανησυχίες και τα ερασιτεχνικά θεατρικά, τα οποία παρακολουθούσε με μεγάλο ενδιαφέρον.

Για Ποιόν Χτυπά Η Κουδούνα (1968), Πεθαίνω Κάθε Ξημέρωμα (1969), Το Λεβεντόπαιδο (1969), Αγάπη Για Πάντα (1970), Ορατότης Μηδέν (1970), Εσχάτη Προδοσία (1971), Με Φόβο Και Πάθος (1972), μερικές από τις ταινίες της Φίνος Φιλμ που έγραψαν ιστορία και είχαν και τον δικό μας άνθρωπο στους συντελεστές.

Τα  συλλυπητήρια του ΔΗΠΕΘΕΡ:

"Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Ρούμελης εκφράζει τα θερμά του συλλυπητήρια στην οικογένεια του εκλιπόντος Άρη Τσιούνη.

Ο Άρης Τσιούνης συμμετείχε από τα πρώτα βήματα του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Ρούμελης ως ηθοποιός, σκηνοθέτης και υπεύθυνος του Θεατρικού Εργαστηρίου. Συμμετείχε με πάθος και αφοσίωση σε όλη την πορεία του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Ρούμελης. Πολλοί από τους μαθητές του εξελίχθηκαν ως επαγγελματίες και άλλοι συνεχίζουν την ερασιτεχνική θεατρική δημιουργία στη πόλη μας.

Μια απώλεια που θα στοιχίσει στα θεατρικά δρώμενα της πόλης μας". 

Η κηδεία του θα γίνει σήμερα Τετάρτη 20/9 στο χωριό τους στις Μεξιάτες.

Καλό ταξίδι δάσκαλε…

Προσαρμοσμένη αναζήτηση