Στάση εργασίας στην Αποκεντρωμένη Θεσσαλίας - Στερεάς

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 20 Σεπτεμβρίου 2017 12:57 Στάση εργασίας στην Αποκεντρωμένη Θεσσαλίας - Στερεάς

Για πογκρόμ υπηρεσιακών μεταβολών κατηγορούν τον Συντονιστή Νικόλαο Ντίτορα.

Τεταμένη παραμένει η κατάσταση στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Θεσσαλίας - Στερεάς Ελλάδας με αφορμή τις υπηρεσιακές μεταβολές που συντελέσθηκαν με την έλευση του Νικόλαου Ντίτορα ως Συντονιστή της Υπηρεσίας.

Η Ομοσπονδία Συλλόγων Εργαζομένων Αποκεντρωμένων Διοικήσεων και ο Σύλλογος Εργαζομένων Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας – Στερεάς Ελλάδας, πραγματοποίησαν συνάντηση με τον κ. Ντίτορα τα αποτελέσματα της οποίας οδηγούν σύμφωνα με ανακοίνωση του Συλλόγου σε στάση εργασίας, αλλά και σε εξώδικη πρόσκληση στον επικεφαλής του ελεγκτικού μηχανισμού νομιμότητας για την τήρηση όσων προβλέπονται στον υπαλληλικό κώδικα.

Προς το παρόν πάντως δεν υπάρχει ενημέρωση για το χρόνο που θα προχωρήσουν στην στάση εργασίας. Αναλυτικά η ανακοίνωση του Συλλόγου Εργαζομένων Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας – Στερεάς Ελλάδας:

«Η ομοσπονδία (ΟΣΕΑΔΕ) ανταποκρινόμενη στο κάλεσμα του Συλλόγου Εργαζομένων Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας – Στερεάς Ελλάδας, πραγματοποίησε συνάντηση (14/9/2017) με τον Συντονιστή κ. Ν. Ντίτορα, προκειμένου να δοθούν εξηγήσεις για το πογκρόμ των υπηρεσιακών μεταβολών που έχει προβεί στην Α.Δ.Θ.Στ.Ε.

Στη συνέχεια το Δ.Σ. της ΟΣΕΑΔΕ σε συνεδρίασή του κατέληξε ομόφωνα, με παρόντα όλα τα μέλη του, σε αποφάσεις που ήδη κοινοποιήθηκαν, σε απάντηση της στάσης και των θέσεων του Συντονιστή.

Συγκεκριμένα ο Συντονιστής, με προσωπική ερμηνεία των γνωμοδοτήσεων του ΝΣΚ, αγνοώντας δικαστικές αποφάσεις και νομοθετικές διατάξεις, δήλωσε ότι θα συνεχίσει την πολιτική του στην ίδια κατεύθυνση.

Οι εργαζόμενοι στην Α.Δ.Θ.Στ.Ε. βιώνουν πλέον ένα απίστευτο εργασιακό περιβάλλον, όπου ο Συντονιστής αποσυνθέτει και συνθέτει την ίδια ώρα που ο Υπουργός Εσωτερικών προαναγγέλλει την ¨αποσυναρμολόγηση¨ των Α.Δ.

Συνάδελφοι (Δ/νση Αγροτικών Υποθέσεων Θεσσαλίας) με υπόμνημα που κατέθεσαν προς τον Σύλλογό μας, την ώρα της συνεδρίασης του Δ.Σ. της Ομοσπονδίας, κατήγγειλαν τέσσερις μεταθέσεις που βαφτίστηκαν μετακινήσεις, με σοβαρότατες και πλήρως αιτιολογημένες αντιρρήσεις, καθώς οι επικαλούμενες ¨υπηρεσιακές ανάγκες¨ θα οδηγήσουν στην διάλυση της.

Η παρουσία της Ομοσπονδίας και οι ομόφωνες αποφάσεις της, έρχονται να δικαιώσουν θέσεις και ενέργειες του Συλλόγου μας.

Σας παρουσιάζουμε τις αποφάσεις του Δ.Σ.

1. Να ζητήσει από τον Συντονιστή να ανακαλέσει όλες τις μετακινήσεις, που στην πραγματικότητα είναι μεταθέσεις του άρθρου 67 του ΥΚ και έπρεπε να έχουν γίνει μέσω Υ.Σ.

2. Να τον καλέσει να εφαρμόσει τον ΥΚ για την αναπλήρωση προϊσταμένων και το διοικητικό δίκαιο, ως ελάχιστη διασφάλιση των εργαζομένων.

3. Να στείλει εξώδικο με κοινοποίηση στον Υπ. Εσωτερικών.

4. Να κηρύξει Στάση Εργασίας και επιπρόσθετα όποια άλλη μορφή κινητοποίησης προτείνει ο Σ.Ε.Α.Δ.Θ.ΣΤ.Ε., πραγματοποιώντας συγκέντρωση την ίδια μέρα και παράσταση διαμαρτυρίας στην έδρα του Συντονιστή.

Απαιτείται αγώνας, που προβλέπεται να είναι μακρύς και επίπονος για τους εργαζόμενους στην Α.Δ.Θ.Στ.Ε., που δεν έχουν να αντιμετωπίσουν μόνο πρόσωπα και πολιτικές που αντιλαμβάνονται υπηρεσίες και ανθρώπους ως λάφυρο, αλλά και εκπροσώπους (του κυβερνητικού συνδικαλισμού) οι οποίοι πρόθυμοι εξαργυρώνουν την εμπιστοσύνη των εργαζομένων με προσωπικά οφίτσια και οφέλη.

Οι εργαζόμενοι έχουν πλέον και εμπειρία και γνώση της πραγματικότητας και αποδίδουν την κατάλληλη ώρα ¨τα του καίσαρος τω καίσαρι¨.

Ο Σύλλογός μας εργάζεται με αίσθημα ευθύνης, στέκεται απέναντι από την όποια αυθαιρεσία επιχειρείται, διασφαλίζοντας παράλληλα την ενότητα των εργαζομένων, στεκόμενος και αυτή τη φορά (όπως και το 2014-2015) δίπλα σε κάθε εργαζόμενο που αδικείται.

Οι λύσεις σε πολλά προβλήματα είναι απλές, γίνονται όμως σύνθετες στο βωμό της πολιτικής του «διαίρει και βασίλευε»».

Προσαρμοσμένη αναζήτηση