Φθιώτιδα: «Σαφάρι» ελέγχων για παραβατικούς ρομά - ΦΩΤΟ

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 21 Σεπτεμβρίου 2017 10:17 Φθιώτιδα: «Σαφάρι» ελέγχων για παραβατικούς ρομά - ΦΩΤΟ

Διαρκείς είναι οι έλεγχοι στη Λαμία, αλλά και τις υπόλοιπες περιοχές της Φθιώτιδας,  για τον εντοπισμό και τη σύλληψη ατόμων με παραβατική συμπεριφορά.

Μέσα στους γενικότερους ελέγχους ιδιαίτερη βαρύτητα έχει πέσει στο κέντρο της πόλης στην πλατεία Πάρκου, όπου δε χωρεί εφησυχασμός ειδικά από ομάδες Ρομά κάθε ηλικίας.

Το νεοσύστατο Τμήμα Άμεσης Δράσης όπου υπάγεται πλέον και η ΔΙ.ΑΣ. έχει το μεγαλύτερο κομμάτι αυτών των ελέγχων συνεπικουρούμενο και από τα υπόλοιπα τμήματα.

Στους ελέγχους μάλιστα αρκετές φορές συμμετέχει και ο ίδιος ο Διευθυντής της ΔΑ Φθιώτιδας, Αστέριος Μαντζιώκας που έχει ζητήσει από τους συνεργάτες του να εντείνουν τις προσπάθειές τους για την προστασία και την ασφάλεια των πολιτών.

Τα αποτελέσματα είναι ορατά σε σημεία της πόλης όπου κυριολεκτικά είχαν μετατραπεί σε κέντρα παρανομίας από πολυμελείς ομάδες ρομά.

Οι φωτογραφίες είναι από μεσημεριανό μπλόκο την Τετάρτη (20/9) έξω από τη Λαμία, στη βόρεια πλευρά της πόλης, όπου έκαναν «φύλλο και φτερό» ύποπτο αυτοκίνητο. Στο σημείο ήταν και ο επικεφαλής της Αστυνομικής Δ/νσης Φθιώτιδας Αστέριος Μαντζιώκας.

Οι συγκεκριμένοι έλεγχοι θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση και το επόμενο διάστημα σε μια σημαντική προσπάθεια για τη μείωση της παραβατικότητας.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση