«Τα εγκλήματα στο Δέλτα του Σπερχειού θα τελειώσουν...» (ΒΙΝΤΕΟ-ΦΩΤΟ)

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 22 Σεπτεμβρίου 2017 08:14 «Τα εγκλήματα στο Δέλτα του Σπερχειού θα τελειώσουν...» (ΒΙΝΤΕΟ-ΦΩΤΟ)

Οι γνωστοί - άγνωστοι θα διωχθούν ποινικά… Ο Λιμενάρχης Στυλίδας Στέφανος Καλαμίδας μιλάει για όλους και για όλα που έχουν θέσει σε κίνδυνο το ευαίσθητο οικοσύστημα.

Τη βούληση τη δική του και όλων των συναρμοδίων φορέων να «καθαρίσει» ο Σπερχειός από κάθε είδους παραβατική συμπεριφορά που θέτει σε κίνδυνο την οικολογική ισορροπία στο Δέλτα, αποτύπωσε στην κάμερα του LamiaReport ο Λιμενάρχης Στυλίδας, Πλωτάρχης Στέφανος Καλαμίδας.

Ο κ. Καλαμίδας περιέγραψε τα αποτελέσματα των δύο τελευταίων επιχειρήσεων που πραγματοποίησε η υπηρεσία του σε συνεργασία με τους υπόλοιπους εμπλεκόμενους φορείς και απλούς πολίτες στην περιοχή «Λιβάρι» και στα άλλα σημεία όπου χύνονται οι παραπόταμοι του Σπερχειού, τονίζοντας ότι απομένει μία ακόμη γενική επιχείρηση για τον τελικό καθαρισμό του, αλλά και πολλή δουλειά για να μπορέσουν να αποκαταστήσουν την ισορροπία.

Η μεγάλη πρόκληση είναι σαφώς όταν θα είναι έτοιμη να παραδώσουν «καθαρό» τον Σπερχειό ως πραγματική περιοχή Natura, από όπου ξεκινά η αειφορία που θα φέρει και την ανάδειξή του.

Φυσικά για όσους μέχρι τώρα «θησαύριζαν» σε βάρος των υπολοίπων και κυρίως του περιβάλλοντος θα διωχθούν ποινικά, αφού έχουν αφήσει πίσω τους αρκετά στοιχεία… Δε δίστασαν μάλιστα να απειλήσουν και όσους τους χαλάσανε τις παράνομες δουλειές τους!

Ακούστε πως περιγράφει ο ίδιος τις προσπάθειες που έχουν γίνει μέχρι σήμερα (προσπάθειες που συνεχίζονται για τη διάσωση και την προστασία του Δέλτα), αλλά και πως θέλει να δει σύντομα την περιοχή για να την παραδώσει στις επόμενες γενιές.

Δείτε φωτογραφίες:

Καβούρι δεμένο στις δαγκάνες του ως ζωντανό δόλωμα στους κλωβούς των λαθραλιέων!

Τα κλουβιά:

Οι ειδικές κατασκευές, βάρκες σαν μπανιέρες!

Προσαρμοσμένη αναζήτηση