Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Νέες ακυρωτικές αποφάσεις της Αποκεντρωμένης για Δήμο Λαμιέων και Δομοκού

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 23 Σεπτεμβρίου 2017 11:02 Νέες ακυρωτικές αποφάσεις της Αποκεντρωμένης για Δήμο Λαμιέων και Δομοκού

Δεν δέχεται ως νόμιμες της αποφάσεις των Δήμων Λαμιέων και Δομοκού απέναντι σε εκμισθωτές δημοτικών χώρων, η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Θεσσαλίας - Στερεάς Ελλάδας και γυρίζει ως άκυρες τις σχετικές αποφάσεις.

Συγκεκριμένα σύμφωνα με τις αποφάσεις του Συντονιστή Νικόλαου Ντίτορα, άκυρη χαρακτηρίζεται η απόφαση του Δήμου Λαμιέων για μη καταγγελία της σύμβασης εκμίσθωσης του καφενείου της ΤΚ Λυγαριάς. Το θέμα είχε απασχολήσει το ΔΣ εξαιτίας του γεγονότος ότι για ένα δίμηνο παρέμενε κλειστό χωρίς ειδοποίηση ενώ οφείλονταν στο Δήμο ενοίκια, ωστόσο η απόφαση ήταν να μην καταγγελθεί η σύμβαση.

Αντίστοιχα στο Δημοτικό Συμβούλιο Δομοκού συζητήθηκε η παράταση παραχώρησης του Δημοτικού περιπτέρου στη θέση «Μάτι» για δύο επιπλέον έτη, μετά από αίτημα της μισθώτριας, ωστόσο το ΔΣ προχώρησε και σε περαιτέρω μείωση του ενοικίου κατά 20%.

Με την αναφορά στο άρθρο 18 του νόμου 3463/2006 για το ότι «οι Δήμοι και οι Κοινότητες οφείλουν να προστατεύουν και να διαχειρίζονται την κάθε είδους περιουσία τους με τρόπο επιμελή και αποδοτικό…», ο Συντονιστής της Αποκεντρωμένης ακυρώνει της εν λόγω αποφάσεις και οι Δήμοι έχουν το δικαίωμα να προσφύγουν στην ειδική επιτροπή του άρθρου 152 για την ανατροπή της.