Σαν σήμερα πριν 28 χρόνια…

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 26 Σεπτεμβρίου 2017 10:48 Σαν σήμερα πριν 28 χρόνια…

Δημοσιογράφος, πολιτικός επιστήμονας και βουλευτής με το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας, ο Ευρυτάνας Παύλος Μπακογιάννης, δολοφονήθηκε σαν σήμερα στις 26 Σεπτεμβρίου 1989 στην Αθήνα, από την τρομοκρατική οργάνωση «17 Νοέμβρη».

Και ήταν και τότε Τρίτη. Στη Βουλή τον περίμεναν για την πολύκροτη υπόθεση της παραπομπής ή όχι του Ανδρέα Παπανδρέου σε δίκη, για το σκάνδαλο Κοσκωτά.

Στις 7.58 το πρωί, πυροβολήθηκε από μια ομάδα τριών ενόπλων στην είσοδο του γραφείου του στην οδό Ομήρου στο Κολωνάκι. Μεταφέρθηκε βαρύτατα τραυματισμένος στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός», όπου εξέπνευσε μία ώρα αργότερα.

«Να είναι το αίμα του Παύλου Μπακογιάννη το τελευταίο που χύνεται άδικα σε αυτόν τον τόπο», είχε πει από το βήμα της Βουλής ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης. Πεθερός του από το 1974 όταν και παντρεύτηκε την κόρη του Ντόρα.

Λίγους μήνες πριν στις 18 Ιουνίου του 1989 ο Παύλος Μπακογιάννης είχε πετύχει να κερδίσει την κρίσιμη μονοεδρική της Ευρυτανίας για λογαριασμό της ΝΔ….

Με ένα συγκινητικό tweet η Ντόρα Μπακογιάννη θυμάται την 28η Σεπτεμβρίου του 1989, όταν ο σύζυγός της και βουλευτής της ΝΔ, Παύλος Μπακογιάννης, έπεφτε νεκρός από τις σφαίρες της «17 Νοέμβρη».

«Πέρασαν 28 χρόνια σαν σήμερα. Ήταν πάλι μία Τρίτη. Και όμως, η μάχη σου ενάντια στο διχασμό, τη μισαλλοδοξία και το φανατισμό συνεχίζεται ΝΜ», έγραψε η Ντόρα Μπακογιάννη στο λογαριασμό της.

 

Θυμίζουμε ότι ακριβώς μια εβδομάδα πριν ο γιος του Παύλου Μπακογιάννη και Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, Κώστας, είχε αποτίσει το δικό του φόρο τιμής στη μνήμη του δολοφονημένου πατέρα του, με ένα άρθρο στο Facebook με πολλά μηνύματα και πολλούς αποδέκτες. Με κεντρικό όμως νόημα την εθνική συνεννόηση απέναντι σε όσους χαίρονται ή κερδίζουν να μας βλέπουν διχασμένους…


 

Προσαρμοσμένη αναζήτηση