Στον αέρα οι ΕΔΕ για τους γιατρούς στο Νοσοκομείο Λαμίας!

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 27 Σεπτεμβρίου 2017 15:40 Στον αέρα οι ΕΔΕ για τους γιατρούς στο Νοσοκομείο Λαμίας!

Ένα έγγραφο του Υπουργού Υγείας ακυρώνει όσες ενέργειες έγιναν από τον Διοικητή.

Είναι γνωστή η κόντρα που έχει ξεσπάσει στο Νοσοκομείο Λαμίας μεταξύ γιατρών και Διοικητή του Ιδρύματος.

Σε κάποιες περιπτώσεις μάλιστα η κόντρα θα πάρει και το δρόμο της δικαιοσύνης, με τα δικαστήρια να αποφασίζουν για το ποια πλευρά έχει δίκιο.

Απέναντι σε γιατρούς του Νοσοκομείου, ο Διοικητής του, Παναγιώτης Ζυγούρης εφάρμοσε το μέτρο των ΕΔΕ, με τον γιατρό Παύλο Ανάση να αναλαμβάνει τις περισσότερες από αυτές με το βαθμό του Διευθυντή.

Ο τελευταίος όμως μέχρι πρότινος δεν ανήκε στο Νοσοκομείο Λαμίας, καθώς βρέθηκε με μετακίνηση από το Νοσοκομείο Σπάρτης. Ωστόσο ο κ. Ανάσης διεκδίκησε τη θέση  ειδικευμένου ιατρού Νεφρολογίας με το βαθμό του Διευθυντή που προκηρύχθηκε από το Νοσοκομείο Λαμίας  το μακρινό 2014 και ολοκληρώθηκε μόλις το 2017 με τη συγκρότηση Συμβουλίου Προσλήψεων - Κρίσεων σύμφωνα με το νόμο 4368/2016 και τη σχετική απόφαση του Διοικητή της 5ης ΥΠΕ.

Όπως επισημαίνει όμως έγγραφο του υπουργού Υγείας Ανδρέα Ξανθού, η κρίση του κ. Ανάση έπρεπε να είχε γίνει από το Συμβούλιο Επιλογής Διευθυντών που είναι αρμόδιο σύμφωνα με το νόμο 3754/2009 για κρίσεις ειδικευμένων ιατρών με το βαθμό Διευθυντή. Για αυτό και αναπέμπει τη συγκεκριμένη ενέργεια επιλογής υποψηφίου στο εν λόγω Συμβούλιο, καθώς όπως αναφέρει η κρίση ολοκληρώθηκε από αναρμόδιο όργανο.

Για να μην υπάρξει μάλιστα η παραμικρή παρερμηνεία για τη «μη τήρηση των κανόνων ως προς τη νομιμότητα της διαδικασίας» ο υπουργός μνημονεύει υπουργική απόφαση του 2016, που αναφέρει ότι «σε περίπτωση αναπομπής το Συμβούλιο υποχρεούται να επανεξετάσει άμεσα το θέμα»!

Η πράξη αναπομπής τέλος θα πρέπει να κοινοποιηθεί στους υποψηφίους ιατρούς για την επιλογή και την κατάληψη της υπό κρίσης θέσης.

Με λίγα λόγια η κάλυψη της θέσης από τον κ. Ανάση είναι ξανά υπό κρίση (όχι με δική του ευθύνη βέβαια) και δεν έχει κάποια ιδιότητα για να διεξάγει ΕΔΕ σε ένα ίδρυμα στο οποίο δεν κατέχει οργανική θέση! Από τη στιγμή μάλιστα που υπήρχαν γιατροί στο Νοσοκομείο Λαμίας με το βαθμό του Διευθυντή που θα μπορούσαν να αναλάβουν αυτή την διοικητική υποχρέωση.

Το παραπάνω θέμα όπως σημειώσαμε έρχεται κατευθείαν από το γραφείο του υπουργού, σε μια περίοδο μάλιστα που διεξάγονται οι κρίσεις για τους επικεφαλής των Νοσοκομείων. Ανεξαρτήτων προσώπων το Νοσοκομείο Λαμίας, μετά από μια μακρά περίοδο που παρέμεινε ακέφαλο, έφτασε να έχει αρνητικά νούμερα ως προς την εξυπηρέτηση του κοινού. Αν προσθέσει κανείς τις συνεχείς κόντρες διοίκησης, ιατρικού προσωπικού ή ακόμη και ιατρών με ιατρών, εύκολα βγάζει κανείς το συμπέρασμα ότι η εικόνα που δίνει προς το κέντρο δεν είναι ευχάριστη και φανερώνει τουλάχιστον έλλειψη συνεργασίας.

Και σε αυτές τις περιπτώσεις όταν δεν μπορεί να αλλάξει όλη η ομάδα, λέει ο απλός κόσμος, αλλάζει ο «προπονητής», ακόμη κι αν η «διοίκηση» (λέγε με νομαρχιακή επιτροπή) δεν έχει παράπονα από αυτόν…

Σε κάθε περίπτωση «κοντός ψαλμός αλληλούια», καθώς ο φάκελος Νοσοκομείο Λαμίας  ίσως έχει κλείσει μέχρι την Πέμπτη.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση