Φθινοπωρινό σκηνικό... με βροχές και καταιγίδες!

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 28 Σεπτεμβρίου 2017 08:05 Φθινοπωρινό σκηνικό... με βροχές και καταιγίδες!

Τι καιρό θα έχουμε μέχρι το Σαββατοκύριακο...

Σύμφωνα με το συνεργάτη μας Κώστα Λούτα το ψυχρό μέτωπο, που από το βράδυ Τετάρτης κατηφόρισε από τα Βαλκάνια, φέρνει βροχές και τοπικές καταιγίδες, αλλά και πτώση της θερμοκρασίας.

Η Πέμπτη προβλέπεται να είναι βροχερή μέρα για το Ιόνιο και τα περισσότερα ηπειρωτικά, με εξαίρεση την κεντρική-ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη. Καταιγίδες θα εκδηλωθούν στο Ιόνιο και τη δυτική Πελοπόννησο. Από το βράδυ τα φαινόμενα στα ηπειρωτικά βαθμιαία θα εξασθενήσουν.

Την Παρασκευή προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές στην Εύβοια, την ανατολική Στερεά και την Κρήτη, ενώ στο Ιόνιο θα εκδηλωθούν καταιγίδες. Οι ΒΑ άνεμοι στο Αιγαίο θα φτάσουν τα 7-8 μποφόρ και η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση.

Το Σαββατοκύριακο προβλέπονται τοπικές βροχές στην Εύβοια, ανατολική Στερεά και βόρεια Κρήτη. Οι βοριάδες θα εξασθενήσουν λίγο και η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε χαμηλά για την εποχή επίπεδα.

Όσον αφορά την προοπτική του καιρού, φαίνεται πως από τα μέσα της ερχόμενης εβδομάδας θα μπούμε για τα καλά σε φθινοπωρινούς ρυθμούς, καθώς τα προγνωστικά θέλουν να μας επισκέπτεται οργανωμένο βαρομετρικό χαμηλό από την Ιταλία συνοδεία ισχυρών νοτιάδων (Τετάρτη-Πέμπτη-Παρασκευή πιθανή κακοκαιρία).

Ο καιρός στη Φθιώτιδα
Από απόψε τα μεσάνυχτα προβλέπονται βροχές και τοπικές καταιγίδες αρχικά στα ανατολικά τμήματα του νομού που βαθμιαία θα επεκταθούν σε όλες τις περιοχές. 

Η Πέμπτη θα είναι βροχερή μέρα με τη θερμοκρασία σε πτώση να μην ξεπερνά τους 21 βαθμούς και τους ανέμους να πνέουν ασθενείς.

Την Παρασκευή προβλέπονται αρχικά ασθενείς βροχές κατά περιόδους, αλλά από το μεσημέρι οι βροχές θα σταματήσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί ασθενείς και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16-20 βαθμούς.

Το Σάββατο προβλέπονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες, ενώ την Κυριακή θα υπάρχουν και αρκετά διαστήματα ηλιοφάνειας. Η μέγιστη θερμοκρασία θα φτάσει τους 20 βαθμούς.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση