Ένα ακόμη τμήμα ΕΠΑΛ στη Φθιώτιδα θα λειτουργήσει με μικρότερο αριθμό μαθητών

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 29 Σεπτεμβρίου 2017 13:01 Ένα ακόμη τμήμα ΕΠΑΛ στη Φθιώτιδα θα λειτουργήσει με μικρότερο αριθμό μαθητών

Μετά από σημαντικές αντιδράσεις των τοπικών κοινωνιών ειδικά σε ειδικότητες που δεν μπορούσαν να καλυφθούν από κοντινά ΕΠΑΛ, ο Υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, Κώστας Γαβρόγλου, προχώρησε σε συμπληρωματική έγκριση επιπλέον τμημάτων και σχολικών μονάδων, με μικρότερο αριθμό μαθητών από τον προβλεπόμενο.

Ανάμεσα στα τμήματα που πήραν το πράσινο φως και θα λειτουργήσουν την τελευταία κυριολεκτικά στιγμή και αυτό της Β’ τάξης (τομέας) «Γεωπονίας, Τροφίμων και Περιβάλλοντος» του 1ου ΕΠΑΛ Μακρακώμης.

Συνολικά θα λειτουργήσουν επιπλέον με μικρότερο αριθμό μαθητών ακόμη 102 τμήματα, ως επέκταση της υπουργικής απόφασης «Ελάχιστος αριθμός μαθητών για τη δημιουργία τμήματος Γενικής Παιδείας της Α' Τάξης, τμήματος Τομέα της Β' Τάξης και τμήματος Ειδικότητας της Γ' Τάξης Επαγγελματικού Λυκείου (ΕΠΑ.Λ.)». Από αυτά στη Στερεά Ελλάδα ανήκουν τα 10 και αναλυτικά, Βοιωτία έξι (6), Εύβοια (3) και Φθιώτιδα (1).

Προσαρμοσμένη αναζήτηση