Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ο κλέφτης πήγε να δηλώσει κλοπή και… την πάτησε!

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 04 Οκτωβρίου 2017 08:45 Ο κλέφτης πήγε να δηλώσει κλοπή και… την πάτησε!

«Φύλλο και φτερό» έκαναν διαρρήκτες δύο εξοχικές κατοικίες στην ευρύτερη περιοχή της Λιλαίας τα ξημερώματα  της Τρίτης (3/10).

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ οι θρασύτατοι κλέφτες σήκωσαν από ηλεκτρικές συσκευές μέχρι… σεντόνια, πιστεύοντας ότι ήταν η τυχερή τους βραδιά, αφού έφευγαν ανενόχλητοι με τα κλοπιμαία. Στην «παρέα» ήταν δύο αυτοκίνητα τα οποία γέμισαν ασφυκτικά με τη λεία τους.

Η περίεργη αυτή παρέα όμως που κινούνταν στις 2:00' τα ξημερώματα στη Λιλαία κίνησε τις υποψίες σε κάτοικο της περιοχής, ο οποίος τους ακολούθησε με το αυτοκίνητο του, ειδοποιώντας ταυτόχρονα και την αστυνομία. Κάπως έτσι στο σημείο έφτασε η Α’ Ομάδα ΟΠΚΕ Άμφισσας και ξεκίνησε την καταδίωξη, με τα δύο οχήματα των δραστών να χωρίζονται στο δρόμο προς την Μαριολάτα.

Το ένα από τα οχήματα που καταδίωκαν οι αστυνομικοί, ένα πολυμορφικό opel, κάποια στιγμή ακινητοποιήθηκε σε χαντάκι και οι δύο άνδρες που επέβαιναν σε αυτό το εγκατέλειψαν μέσα στο σκοτάδι διαφεύγοντας τη σύλληψη. Οι αστυνομικοί διαπίστωσαν ότι μέσα στο αμάξι υπήρχε πληθώρα κλοπιμαίων, ενώ στη συνέχεια ταυτοποίησαν ότι ανήκε σε 40χρονο Ρουμάνο κάτοικο Αμφίκλειας.

Ο τελευταίος λοιπόν το πρωί της Τρίτης γύρω στις 9:00 μετέβη, σαν να μην τρέχει τίποτα, στο ΑΤ της Αμφίκλειας προκειμένου να δηλώσει κλοπή για το αυτοκίνητό του και τότε βρέθηκε με χειροπέδες.

Την ενδιαφέρουσα αυτή υπόθεση έχει αναλάβει το Τμήμα Ασφάλειας Άμφισσας, το οποίο διενεργεί την έρευνα για τον εντοπισμό και των υπολοίπων δραστών που φέρεται ότι είναι ομοεθνείς του 40χρονου.