Λαμία: Επικίνδυνη η κατάσταση στα κρατητήρια από μεταδοτικές ασθένειες

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 05 Οκτωβρίου 2017 08:32 Λαμία: Επικίνδυνη η κατάσταση στα κρατητήρια από μεταδοτικές ασθένειες

Να ληφθούν άμεσα μέτρα για την αφόρητη-επικίνδυνη κατάσταση, που έχει δημιουργηθεί στους χώρους των κρατητηρίων του Αστυνομικού Μεγάρου στη Λαμία, ζητούν με έγγραφό τους στον Διευθυντή οι αστυνομικοί της Φθιώτιδας.

«Κάποιοι εκ των αλλοδαπών μεταναστών που κρατούνται εκεί, φέρουν τις άκρως μεταδοτικές ασθένειες του σταφυλόκοκκου και της ψώρας, με ότι αυτό συνεπάγεται για τη σωματική ακεραιότητα τους, αλλά και τη σωματική ακεραιότητα των λοιπών κρατουμένων....» αναφέρουν μεταξύ άλλων οι αστυνομικοί στην έγγραφη αναφορά τους.

Διαβάστε παρακάτω τις λεπτομέρειες.

Κύριε Διευθυντά,

     Η Ένωσή μας, θα ήθελε να εκφράσει τον προβληματισμό όλων των υπηρετούντων στο Τμήμα Μεταγωγών & Δικαστηρίων Λαμίας συναδέλφων μας, για την αφόρητη-επικίνδυνη κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στους χώρους των κρατητηρίων της εν λόγω Υπηρεσίας, καθώς το τελευταίο χρονικό διάστημα, μερίδα αλλοδαπών μεταναστών που κρατούνται εκεί, φέρουν τις άκρως μεταδοτικές ασθένειες του σταφυλόκοκκου και της ψώρας, με ότι αυτό συνεπάγεται για τη σωματική ακεραιότητα τους, αλλά και τη σωματική ακεραιότητα των λοιπών κρατουμένων.

     Σας καλούμε λοιπόν, στο μέρος που άπτεται της αρμοδιότητάς σας, να μεριμνήσετε για την άμεση επίλυση του ως άνω ζητήματος, το οποίο τυγχάνει μείζονος σημασίας για την Ένωσή μας.

     Επειδή μέχρι σήμερα οι απολυμάνσεις που έλαβαν χώρα, δεν έφεραν το επιθυμητό αποτέλεσμα αφού η εστία μολύνσεως παραμένει, από πλευράς της Ένωσή μας προτείνεται η άμεση μεταφορά των συγκεκριμένων αλλοδαπών μεταναστών σε χώρο φύλαξης που διαθέτει τις προβλεπόμενες υποδομές και στη συνέχεια η πλήρης εκκένωση των κρατητηρίων της ως άνω Υπηρεσίας, προκειμένου να πραγματοποιηθεί η απολύμανσή τους, σύμφωνα με τα οριζόμενα στο Π.Δ. 45/2008 ¨Μέτρα υγιεινής και ασφαλείας ένστολου προσωπικού της Ελληνικής Αστυνομίας.  

     Ο κύριος Γενικός Επιθεωρητής Αστυνομίας Νοτίου Ελλάδας και ο κύριος Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Στερεάς Ελλάδος που κοινοποιείται το παρόν, παρακαλούνται για την έγκριση της ανωτέρω προτεινόμενης από την Ένωσή μας διαδικασίας, προκειμένου να εξασφαλιστεί πλήρως η απολύμανση των εν λόγω κρατητηρίων και αποφευχθεί η επανεμφάνιση νέων αντίστοιχων κρουσμάτων.

 
ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
 
Ο  ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                   Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΜΑΥΡΑΚΗΣ Ανάργυρος                       ΔΟΥΜΑΝΑΣ Απόστολος
Προσαρμοσμένη αναζήτηση