Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Αμφίκλεια: «Δεν είμαι κλέφτης. Μου έκλεψαν το αυτοκίνητο και βρέθηκα μπλεγμένος»

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 06 Οκτωβρίου 2017 09:05 Αμφίκλεια: «Δεν είμαι κλέφτης. Μου έκλεψαν το αυτοκίνητο και βρέθηκα μπλεγμένος»

Επιμένει στην αθωότητά του ο 40χρονος που συνελήφθη όταν πήγε να δηλώσει κλοπή του αυτοκίνητου του στο Α.Τ. Αμφίκλειας.

Ο λόγος για έναν 40χρονο Ρουμάνο που τα τελευταια 15 χρόνια διαμένει με την οικογένειά του στην Αμφίκλεια Φθιώτιδας και τώρα κρατείται με την κατηγορία της διάρρηξης και της κλοπής.

Ο ίδιος επιμένει στην αθωότητά του και άτομο του περιβάλλοντος του 40χρονου είπε στο LamiaReport. «Όλοι στην Αμφίκλεια ξέρουν ότι ο άνθρωπος αυτός δουλεύει μεροκάματα όλα αυτά τα χρόνια για να ζήσει την οικογένειά του. Ξύπνησε το πρωί να πάει στη δουλειά του και είδε ότι του είχαν κλέψει το αυτοκίνητο. Πήγε να δηλώσει κλοπή στο αστυνομικό τμήμα και βρέθηκε με χειροπέδες. Την Δευτέρα που θα γίνει το δικαστήριο θα αποδειχθεί η αθωότητά του. Δεν μπορείτε να σπιλώνετε έτσι χωρίς αποδείξεις έναν οικογενειάρχη που δεν έχει δώσει ποτέ κανένα δικαίωμα παρανομίας.....»

Τι είχε προηγηθεί

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ οι κλέφτες τα ξημερώματα της Τρίτης (3/10) χτύπησαν στην περιοχή της Λιλάιας δυο εξοχικά και σήκωσαν από ηλεκτρικές συσκευές μέχρι… σεντόνια, πιστεύοντας ότι ήταν η τυχερή τους βραδιά, αφού έφευγαν ανενόχλητοι με τα κλοπιμαία. Στην «παρέα» ήταν δύο αυτοκίνητα τα οποία γέμισαν ασφυκτικά με τη λεία τους.

Η περίεργη αυτή παρέα όμως που κινούνταν στις 2:00' τα ξημερώματα στη Λιλαία κίνησε τις υποψίες σε κάτοικο της περιοχής, ο οποίος τους ακολούθησε με το αυτοκίνητο του, ειδοποιώντας ταυτόχρονα και την αστυνομία. Κάπως έτσι στο σημείο έφτασε η Α’ Ομάδα ΟΠΚΕ Άμφισσας και ξεκίνησε την καταδίωξη, με τα δύο οχήματα των δραστών να χωρίζονται στο δρόμο προς την Μαριολάτα.

Το ένα από τα οχήματα που καταδίωκαν οι αστυνομικοί, ένα πολυμορφικό opel, κάποια στιγμή ακινητοποιήθηκε σε χαντάκι και οι δύο άνδρες που επέβαιναν σε αυτό το εγκατέλειψαν μέσα στο σκοτάδι διαφεύγοντας τη σύλληψη. Οι αστυνομικοί διαπίστωσαν ότι μέσα στο αμάξι υπήρχε πληθώρα κλοπιμαίων, ενώ στη συνέχεια ταυτοποίησαν ότι ανήκε σε 40χρονο Ρουμάνο κάτοικο Αμφίκλειας.

Ο τελευταίος λοιπόν το πρωί της Τρίτης πήγε στο ΑΤ της Αμφίκλειας προκειμένου να δηλώσει κλοπή για το αυτοκίνητό του και τότε βρέθηκε με χειροπέδες.

Την ενδιαφέρουσα αυτή υπόθεση έχει αναλάβει το Τμήμα Ασφάλειας Άμφισσας, το οποίο διενεργεί την έρευνα για τον εντοπισμό και των υπολοίπων δραστών που φέρεται ότι είναι ομοεθνείς του 40χρονου.