Ισχυρός σεισμός μεταξύ Αλοννήσου και Σκύρου - Τι λένε οι σεισμολόγοι

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 12 Οκτωβρίου 2017 08:14 Ισχυρός σεισμός μεταξύ Αλοννήσου και Σκύρου - Τι λένε οι σεισμολόγοι

Ταρακουνήθηκε η μισή Ελλάδα...

Σεισμός 5,1 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στις 01:49 στην περιοχή μεταξύ Σκύρου και Αλόννησου.

Δεν μπορούμε να πούμε με βεβαιότητα ότι ήταν ο κύριος Σεισμός λένε οι σεισμολόγοι για τη δόνηση ανάμεσα σε Σκύρο και Αλόννησο.

Ο Σεισμός τα ξημερώματα ανάμεσα σε Σκύρο και Αλόννησο με μέγεθος 5 Ρίχτερ μοιάζει ως η κύρια δόνηση, ωστόσο λίγες ώρες μετά το φαινόμενο οι σεισμολόγοι ακόμη δεν μπορούν να είναι σίγουροι.

Όπως είπε μιλώντας στην εκπομπή “Σήμερα” του ΣΚΑΙ η σεισμολόγος Γ. Πανοπούλου ακόμη δεν μπορούμε να γνωρίζουμε με βεβαιότητα αν ήταν η κύρια δόνηση, ωστόσο όπως τόνισε το φαινόμενο δεν εμπνέει προς το παρόν ανησυχία.

Ο πρόεδρος του Οργανισμού Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας (ΟΑΣΠ) Ευθύμιος Λέκκας μιλώντας στον Realfm 97,8 και την εκπομπή των Βασίλη Λυριτζή και Δημήτρη Καμπουράκη, είπε μεταξύ άλλων ότι "ο σεισμός είχε βάθος της τάξεως των 8 χλμ. Δεν υπήρχαν ζημιές ούτε στις Σποράδες, ούτε στη Σκύρο. Αλλά, έγινε αντιληπτός στη μισή Ελλάδα".

Η περιοχή έχει δώσει στο παρελθόν πιο ισχυρές δονήσεις, ακόμη και της τάξης των 6 Ρίχτερ, ενώ στο παρελθόν έχουν σημειωθεί και ζημιές στο νησί της Σκύρου.

Βέβαιο είναι, όπως τόνισε η σεισμολόγος, πως τις επόμενες ημέρες αναμένονται αρκετές μετασεισμικές δονήσεις.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση