Εξαρθρώθηκε εγκληματική ομάδα - Είχε αρχηγικό ρόλο ένας ανήλικος

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 14 Οκτωβρίου 2017 08:35 Εξαρθρώθηκε εγκληματική ομάδα - Είχε αρχηγικό ρόλο ένας ανήλικος

Συνελήφθησαν τα δύο αρχηγικά μέλη της συμμορίας, ενώ εξιχνιάσθηκαν 14 περιπτώσεις κλοπών και διαρρήξεων, καθώς και δύο απόπειρες.

Μεγάλη επιχείρηση της Διεύθυνσης Αστυνομίας Βοιωτίας στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Σχεδιασμού της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Στερεάς Ελλάδας και με τη συμμετοχή αστυνομικών των Διευθύνσεων Αστυνομίας Ευβοίας, Φθιώτιδας και Φωκίδας, πραγματοποιήθηκε το πρωί της Πέμπτης (12/10) στον οικισμό των Ρομά στο Πυρί Θηβών.

Αποτέλεσμα ήταν η σύλληψη ενός 30χρονου και ενός 17χρονου «αρχηγών» εγκληματικής ομάδας που κατηγορείται για σωρεία κλοπών και διαρρήξεων. Επίσης ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία δύο ανήλικων μελών της σπείρας, ενώ συνελήφθη μια 37χρονη και ταυτοποιήθηκε μια 45χρονη, μητέρες αυτών, για παραμέληση εποπτείας ανηλίκων.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που είχε συγκεντρώσει η Ασφάλεια Θηβών, τα μέλη της σπείρας, τα οποία έχουν απασχολήσει κατ’ επανάληψη τις Διωκτικές Αρχές για παρόμοια αδικήματα, με την ίδια ή διαφορετική σύνθεση, αλλά πάντα υπό την εποπτεία ή συμμετοχή των συλληφθέντων, αφαιρούσαν αιφνιδιαστικά ή με τη μέθοδο της απασχόλησης, καθώς και με την παραβίαση οχημάτων, χρηματικά ποσά, κοσμήματα, καθώς και άλλα αντικείμενα από τα θύματά τους.

Τόσο ο 30χρονος, όσο και ο 17χρονος, ήταν εκείνοι που αναλάμβαναν τη «στρατολόγηση» και την παροχή κατάλληλης τεχνογνωσίας στα υπόλοιπα μέλη της ομάδας, ενώ ως «ορμητήριο» της παράνομης και εξακολουθητικής τους δράσης, χρησιμοποιούσαν τον Οικισμό του Πυρίου Θηβών.

Αναλυτικότερα, διακριβώθηκε ότι τα μέλη της σπείρας, το χρονικό διάστημα από 07-09 έως και 11-10-2017, ενέχονται στη διάπραξη συνολικά εννέα (9) κλοπών & δύο (2) αποπειρών κλοπών, σε βάρος κυρίως γυναικών που ανέμεναν σε στάση υπεραστικού λεωφορείου, σε προσωρινά σταθμευμένα οχήματα και σε συνεργείο αυτοκινήτων.

Επιπλέον, από την εξέλιξη της προανακριτικής διαδικασίας, προέκυψε ότι το χρονικό διάστημα από 24-03-2016 έως και 12-05-2017,  ο 17χρονος, μαζί με άγνωστο αριθμό συνεργών του, ενέχεται στη διάπραξη πέντε (5) κλοπών – διαρρήξεων από οικίες στην περιοχή της Θήβας, αφαιρώντας κυρίως χρήματα και κοσμήματα, η συνολική αξία των οποίων υπερβαίνει τις 20.000 ευρώ.

Τα μέλη της σπείρας θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θηβών, ενώ από το Τμήμα Ασφαλείας Θηβών εξετάζεται η τυχόν εμπλοκή τους και σε άλλες συναφείς αξιόποινες πράξεις.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση