Ανοιξιάτικος ο καιρός το Σαββατοκύριακο

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 14 Οκτωβρίου 2017 09:05 Ανοιξιάτικος ο καιρός το Σαββατοκύριακο

Καλός καιρός μέχρι του Αγίου Λουκά σύμφωνα με την εβδομαδιαία πρόβλεψη της ΕΜΥ.

Κι αν βγάλατε τα χειμωνιάτικα ρούχα ή αν στρώσατε στο σπίτι, ο καιρός το Σάββατο αναμένεται ανοιξιάτικος με υψηλές θερμοκρασίες ειδικά τις μεσημβρινές ώρες.

Γενικά ο καιρός προβλέπεται αίθριος για όλη τη χώρα με τους ανέμους να πνέουν από βόρειες διευθύνσεις στο Αιγαίο 5 με 6 και βαθμιαία τοπικά 7 μποφόρ και τη θερμοκρασία να σημειώνει μικρή πτώση μόνο όμως στα ανατολικά.

Η γενική πρόβλεψη της ΕΜΥ θέλει στην ανατολική Στερεά, την Εύβοια, τη Θεσσαλία, και την ανατολική Πελοπόννησο τον καιρό να είναι γενικά αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 5, στα ανατολικά έως 6 μποφόρ στρεφόμενοι από το απόγευμα σε ανατολικούς βορειοανατολικούς με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 27 βαθμούς. Στα βόρεια η ελάχιστη θα είναι 3 με 4βαθμούς χαμηλότερη.

Ανάλογες θερμοκρασίες προβλέπονται στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο, ενώ 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη θα είναι στην Μακεδονία και την Θράκη.

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη γενικά αίθριος αναμένεται ο καιρός με τοπικές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και βαθμιαία από το απόγευμα τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 24 βαθμούς.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και βαθμιαία από το απόγευμα τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 25 βαθμούς. Στα βόρεια η ελάχιστη θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Δεν αναμένεται αξιόλογη μεταβολή του καιρού την Κυριακή, ενώ παρόμοιες συνθήκες θα επικρατήσουν μέχρι και την Τετάρτη 18 Οκτωβρίου ανήμερα του Αγίου Λουκά, σύμφωνα με την 7ημερη πρόβλεψη της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση