Κατακαίει ελατοδάσος η μεγάλη πυρκαγιά στην Εύβοια (ΒΙΝΤΕΟ - ΦΩΤΟ)

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 16 Οκτωβρίου 2017 08:29 Κατακαίει ελατοδάσος η μεγάλη πυρκαγιά στην Εύβοια (ΒΙΝΤΕΟ - ΦΩΤΟ)

Μάχη με τις φλόγες εξακολουθούν να δίνουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις στην Κεντρική Εύβοια και συγκεκριμένα στην ορεινή περιοχή της Σέτας.

Η πυρκαγιά που ξέσπασε στις 9:00' το πρωί της Κυριακής (15/10) σε ξερά χόρτα σε δύσβατη περιοχή, βρήκε πρόσφορο έδαφος προς το βουνό και καίει πλέον έλατα.

Λόγω του ανάγλυφου της περιοχής από τις πρώτες στιγμές στη μάχη ρίχτηκε μεγάλη δύναμη της Πυροσβεστικής και το σύνολο των εναερίων μέσων της Στερεάς Ελλάδας.

Δυστυχώς οι φωτογραφίες που πάρθηκαν το βράδυ της Κυριακής αποτυπώνουν τη μανία της πύρινης λαίλαπας που ευτυχώς δεν απειλεί κατοικημένες περιοχές.

Στο σημείο βρίσκονται αυτή την ώρα 23 οχήματα με 52 πυροσβέστες, ενώ τα πεζοπόρα τμήματα αριθμούν πλέον 53 πυροσβεστικούς υπαλλήλους από τη Στερεά, τη Θεσσαλία και την Αττική.

Με το φως της ημέρας στη μάχη είχαν ριχτεί 5 αεροσκάφη και ένα πυροσβεστικό ελικόπτερο. Επίσης στη μάχη με τις φλόγες έχουν ριχτεί και μηχανήματα του Καλλικρατικού Δήμου Ερέτριας με πέντε υδροφόρες και ειδικά χωματουργικά μηχανήματα.

Δείτε βίντεο με τη μεγάλη πυρκαγιά:

 

 

Διαβάστε επίσης: Σε εξέλιξη μεγάλη πυρκαγιά στην Εύβοια

Προσαρμοσμένη αναζήτηση