Το μηχάνημα που παρέλαβαν ήταν γεμάτο κοκαΐνη - ΦΩΤΟ

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 17 Οκτωβρίου 2017 12:31 Το μηχάνημα που παρέλαβαν ήταν γεμάτο κοκαΐνη - ΦΩΤΟ

Το δέμα με το μηχάνημα από την Κολομβία έκρυβε κοκαΐνη άξιας 500.000€ - Το έστειλαν μέσω Γερμανίας - Χειροπέδες σε έναν Έλληνα και τρεις Αλβανούς, ενώ αναζητείται ακόμη ένας συνεργός τους - Πως δρούσε το κύκλωμα.

Πάνω από 10 κιλά κοκαΐνης θα διοχέτευε στην ελληνική αγορά σπείρα, η οποία εξαρθρώθηκε από την Υποδιεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής.

Το παράνομο εμπόρευμα της εγκλήματικής ομάδας, τα μέλη της οποίας δραστηριοποιούνταν στην εισαγωγή από την Ν. Αμερική στην ελληνική επικράτεια, σημαντικών ποσοτήτων κοκαΐνης με σκοπό την περαιτέρω διακίνηση της, εντοπίστηκε στην Λειψία της Γερμανίας, προτού προλάβει να φτάσει στην χώρα μας. 

Σύμφωνα με την σχετική ανακοίνωση της αστυνομίας, συνελήφθησαν σε περιοχές του Νομού Λαρίσης και στην Αθήνα, τέσσερα άτομα, μέλη της εγκληματικής οργάνωσης.

Συγκεκριμένα, πρόκειται για έναν 47χρονο Έλληνα και τρεις υπηκόους Αλβανίας, ηλικίας 29, 30 και 49 ετών. Επιπλέον, ταυτοποιήθηκε και αναζητείται ένας 40χρονος υπήκοος Αλβανίας, ως συνεργός τους.

Ειδικότερα, από τις Γερμανικές Αρχές εντοπίσθηκε στη Λειψία, κατά τη διαδρομή του από την Κολομβία προς την Ελλάδα,  ταχυδρομικό δέμα μεγάλου βάρους, εντός του οποίου ήταν τοποθετημένο μεταλλικό μηχάνημα, εντός του οποίου αποκρύπτονταν μεγάλη ποσότητα κοκαΐνης. Παραλήπτης του μηχανήματος ήταν εμπορική εταιρεία στην περιοχή του Τυρνάβου.

Κατόπιν των ανωτέρω, οργανώθηκε αστυνομική επιχείρηση και το μεσημέρι της Παρασκευής συνελήφθη ο 47χρονος, κατά τη στιγμή της παραλαβής του μηχανήματος και παράλληλα οι άλλοι τρεις συγκατηγορούμενοί του.

Από τις έρευνες που διενεργήθηκαν σε οικίες, χώρους, αποθήκες και οχήματα, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

  • Ποσότητα κοκαΐνης βάρους 10 κιλών και 598 γραμμαρίων
  • Αφρώδες μονωτικό υλικό με ίχνη κοκαΐνης μικτού βάρους 802 γραμμαρίων
  • Μικροποσότητα ακατέργαστης και κατεργασμένης κάνναβης
  • Ένα περίστροφο
  • Εννέα φυσίγγια
  • Το χρηματικό ποσό των 3.250 ευρώ
  • Μία πρέσα τυποποίησης ναρκωτικών
  • Μία ηλεκτρονική ζυγαριά
  • Δέκα συσκευές κινητής τηλεφωνίας

Εκτιμάται ότι το κέρδος από την πώληση της κατασχεθείσας ποσότητας κοκαΐνης  θα ανέρχονταν στο ποσό των 500.000 ευρώ.

Οι συλληφθέντες, οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών ο οποίος τους παρέπεμψε στον κ.Ανακριτή.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση