Αύριο στη Λαμία ένα διασκεδαστικό Survivor για σκύλους!

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 17 Οκτωβρίου 2017 17:42 Αύριο στη Λαμία ένα διασκεδαστικό Survivor για σκύλους!

Η πρώτη επίδειξη δεξιοτήτων για σκύλους (Agility) διοργανώνεται την Τετάρτη 18 Οκτωβρίου στη Λαμία από το Φιλοζωικό Σύλλογο Φθιώτιδας και το Δήμο Λαμιέων.

 Επίδειξη θα ξεκινήσει στις 12:00' το μεσημέρι στις εγκαταστάσεις του Φιλαθλητικού Συλλόγου Τένις στην οδό Αγίας Παρασκευής, στις 12.00 το μεσημέρι.

Την επίδειξη θα κάνει η Χρυσούλα Χασάπη, προπονήτρια agility, επίσημη εκπαιδεύτρια ΕNCI Ιταλίας και τρεις συνεχόμενες χρονιές μέλος της Εθνικής Ομάδας Agility ενώ θα υπάρχει δυνατότητα γνωριμίας εκπαιδευμένων σκύλων με παιδιά.

Η Χρυσούλα Χασάπη ξεκίνησε την ενασχόληση με την εκπαίδευση μετά την απόκτηση της πρώτης της σκυλίτσας, της «Κλαίρης», και την ανάγκη της να μάθει να επικοινωνεί σωστά μαζί της.

Έχει ζήσει πέντε χρόνια στη Γερμανία, σπούδασε Νομική στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και εργάστηκε σαν δικηγόρος μέχρι και το 2012, ενώ ασχολείται ερασιτεχνικά με τη φωτογραφία (Art of Serenity’s Photography). Το 2012 αρθρογράφησε για το περιοδικό «Σκύλος & Γάτα» της Καθημερινής.

Είναι αχώριστη με την μικροσκοπική σκυλίτσα της «Νεφέλη», η οποία μόλις δύο χρονών και τριών κιλών, έχει στο ενεργητικό της εμφανίσεις σε τηλεόραση, περιοδικά, διαδίκτυο και φωτογραφίσεις, αναγνωρίζει πάνω από ογδόντα εντολές και λέξεις, ενώ είναι το πρώτο Γιορκσάιρ Τερριέ στην Ελλάδα με βιβλιάριο εργασίας.

Όπως περιγράφει στο δελτίο τύπου του Φιλοζωικού η Πρόεδρος του Έφη Γρίβα: «To ατζίλιτι (agility) είναι αγώνες δεξιότητας και ταχύτητας σκύλων και ιδιοκτητών. Είναι άθλημα αρκετά διαδεδομένο στο εξωτερικό, που προσελκύει πολλούς διαγωνιζομένους αλλά και θεατές. Λογικό, αφού ιδιοκτήτης και σκύλος διασκεδάζουν με την ψυχή τους και το κοινό απολαμβάνει γρήγορη δράση. Σκύλος και χειριστής διασχίζουν ένα στίβο με εμπόδια, με αντίπαλο το χρόνο. Απαιτεί ομαδική δουλειά, συγκέντρωση και, βέβαια, εκπαίδευση. Κατά βάθος, είναι ένας χαρούμενος τρόπος για να εκτονωθεί ο σκύλος μας, αλλά και να ασκηθεί πνευματικά, ενισχύοντας το δέσιμο με τον ιδιοκτήτη του.»

Προσαρμοσμένη αναζήτηση