Έκρηξη δεξαμενής Προπανίου σε ταβέρνα - Από θαύμα δε θρηνήσαμε θύματα

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 18 Οκτωβρίου 2017 08:26 Έκρηξη δεξαμενής Προπανίου σε ταβέρνα - Από θαύμα δε θρηνήσαμε θύματα

Βομβαρδισμένο τοπίο σε ταβέρνα στην Πορταριά Πηλίου.

Φοβερή έκρηξη συγκλόνισε το βράδυ της Τρίτης (17/10) την κεντρική πλατεία της Πορταριάς, σε δεξαμενή προπανίου, καταστήματος εστίασης.

Γύρω στις 8:30 ακούστηκε ένας φοβερός κρότος και σε λίγα δευτερόλεπτα όλα γύρω από την ταβέρνα «Τα Σκαλάκια», έμοιαζαν βομβαρδισμένο τοπίο.Πρόκειται για την επιχείρηση του Προέδρου του της Τοπικής Κοινότητας Πορταριάς, Νίκου Ρηγώνη.

Η ένταση της έκρηξης ήταν τέτοια που αποκολλήθηκαν κομμάτια του κτιρίου και εκσφενδονίσθηκαν μέτρα μακριά. Το ευτύχημα ήταν ότι τόσο η συγκεκριμένη ταβέρνα όσο και τα μαγαζιά κοντά σε αυτήν, δε λειτουργούσαν, ενώ έτυχε επίσης να μην περνά κόσμος από το σημείο, καθώς σε διαφορετική περίπτωση θα θρηνούσαμε θύματα! Ένας ηλικιωμένος μάλιστα που είχε μόλις περάσει από κει, δεν μπορούσε να πιστέψει πόσο κοντά βρέθηκε στο να σκοτωθεί.

Σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση από τον Διοικητή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Βόλου Χαράλαμπο Πόζογλου «στις 8.35 περίπου ειδοποιήθηκε η πυροσβεστική υπηρεσία για έκρηξη η οποία σημειώθηκε στην ταβέρνα «Σκαλάκια» στην Πορταριά. Άμεσα η υπηρεσία με 4 οχήματα και 14 άνδρες μετέβη στο σημείο. Δυστυχώς για αυτό που συνέβη, αλλά ευτυχώς που η ταβέρνα ήταν κλειστή και μέχρι την ώρα αυτή δεν υπάρχουν θύματα».

Ο κ. Πόζογλου χαρακτήρισε βιβλική την καταστροφή που σημειώθηκε. «Τσιμεντοκολώνες εκτοξεύθηκαν, ο εσωτερικός χώρος της εν λόγω ταβέρνας καθώς επίσης και ο εξωτερικός υπέστη τόσο μεγάλη ζημιά που είναι ανυπολόγιστη. Τα διπλανά κτίρια που βρίσκονται σε κοντινή απόσταση στην επιχείρηση υπέστησαν και αυτά ζημιές.» Όπως είπε «αύριο θα γίνει η καταμέτρηση και θα αποσταλεί έγγραφο στην Πολεοδομία η οποία πρέπει να εξετάσει την στατικότητα του κτιρίου. Σύμφωνα με τις πρώτες ενδείξεις η έκρηξη προήλθε από διαρροή προπανίου από μια δεξαμενή χωρητικότητας 1700 περίπου λίτρων, ωστόσο το προανακριτικό τμήμα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας θα εξετάσει όλα τα ενδεχόμενα και αναμένεται να διαρκέσει για μεγάλο χρονικό διάστημα καθώς πρόκειται για μια δύσκολη υπόθεση»

Στο σημείο κλήθηκαν για να συνδράμουν ειδικοί τεχνικοί αερίων, προκειμένου να αντιμετωπιστεί η διαρροή ενώ μέχρι αργά το βράδυ η περιοχή ήταν σε «καραντίνα» με αυστηρότατα μέτρα ασφαλείας, χωρίς ηλεκτροδότηση και με τους κατοίκους σε μεγάλη απόσταση από το χώρο του συμβάντος, προκειμένου να αποφευχθεί ο οποιοσδήποτε κίνδυνος για την πρόκληση νέας έκρηξης.

Πληροφορίες, φωτογραφίες: magnesianews.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση