Γιατί ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας τίμησε τρεις Αστυνομικούς της Φθιώτιδας

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 23 Οκτωβρίου 2017 10:32 Γιατί ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας τίμησε τρεις Αστυνομικούς της Φθιώτιδας

Οι τρεις αστυνομικοί της ΟΠΚΕ Διεύθυνσης Αστυνομίας Φθιώτιδας με αυτοθυσία έδωσαν πραγματική μάχη, με πέντε επικίνδυνους κακοποιούς, καταφέρνοντας να εξουδετερώσουν τον έναν και να συλλάβουν τους άλλους τέσσερις....

Ήταν 25 Φεβρουαρίου του 2011, όταν στο Κέντρο της Αστυνομικής Διεύθυνσης Φθιώτιδας, σήμανε συναγερμός για διπλή ένοπλη ληστεία στην Αγροτική Τράπεζα και τα ΕΛ.ΤΑ. του Μώλου.

Η έγκαιρη κινητοποίηση των αστυνομικών αρχών, είχε ως αποτέλεσμα μετά από κινηματογραφική καταδίωξη και ανταλλαγές πυροβολισμών, να συλληφθούν τέσσερις κακοποιοί Αλβανικής υπηκοότητας και να τραυματισθεί θανάσιμα ένας ακόμη ομοεθνής τους.

Οι ληστές τους έδειχναν τα Καλάσνικοφ για να τους φοβίσουν

Οι τρεις αστυνομικοί της ΟΠΚΕ Φθιώτιδας που δεν είχαν δειλιάσει μπροστά στην ανθρωποκτόνο πρόθεση των αδίστακτων κακοποιών, τιμήθηκαν ανήμερα της γιορτής του προστάτη τους Αγίου Αρτεμίου από τον ίδιο τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, με το μετάλλιο «Αστυνομικού Αριστείου Ανδραγαθίας» στο Κέντρο Πολιτισμού Ιδρύματος ΣΤΑΥΡΟΣ ΝΙΑΡΧΟΣ, για την αυτοθυσία και αυταπάρνηση που επέδειξαν για την εκτέλεση του καθήκοντος, καταφέρνοντας τη σύλληψη των επικίνδυνων κακοποιών.

Είναι από τις περιπτώσεις που πραγματικά μοιάζουν να βγαίνουν από ταινία και ανεβάζουν το φρόνημα των αστυνομικών υπαλλήλων και αντίστοιχα το αίσθημα ασφάλειας σε μας τους πολίτες.

Οι τρεις αστυνομικοί, Ανθυπαστυνόμος Χρήστος Βλάχος, Ανθυπαστυνόμος Γιώργος Μέγας και Αρχιφύλακας Γιώργος Καυκιάς, έπαιξαν στην κυριολεξία τη ζωή τους κορώνα - γράμματα προκειμένου να πετύχουν τη σύλληψη των επικίνδυνων κακοποιών, οι οποίοι μάλιστα την ώρα της καταδίωξης έδειχναν και κουνούσαν επιδεικτικά τα Καλάσνικοφ για να φοβίσουν τους αστυνομικούς και να σταματήσουν να τους ακολουθούν.

Όπως είχαμε μεταφέρει σε ρεπορτάζ μας, η συγκεκριμένη ομάδα της ΟΠΚΕ ήταν η 1η που βρέθηκε στο κατόπι των ληστών. Οι τελευταίοι κραδαίνοντας από το όχημά τους τα καλάσνικοφ, θέλησαν να τους αποθαρρύνουν, όμως οι αστυνομικοί «δεν μάσησαν». Οι πρώτοι πυροβολισμοί έπεσαν στο ύψος του Μαρτίνου, ενώ ακολούθησαν άλλες δύο ένοπλες συμπλοκές πριν καταλήξουν με χειροπέδες στο Αστυνομικό Μέγαρο Φθιώτιδας οι τέσσερις και ο ένας θανάσιμα τραυματισμένος στο Νοσοκομείο της Θήβας.

Προηγήθηκε μία ενέδρα θανάτου από τους ληστές στη διασταύρωση του Ακραιφνίου, όπου οι κακοποιοί προσπάθησαν να αιφνιδιάσουν τους αστυνομικούς πυροβολώντας εναντίον τους. Οι αστυνομικοί όμως είχαν προλάβει να κατέβουν από το αυτοκίνητο και να ανταποδώσουν τα πυρά, τραυματίζοντας θανάσιμα των έναν εξ αυτών. Τότε και οι κακοποιοί κατάλαβαν ότι δεν είχαν πολλά περιθώρια και όταν εγκλωβίστηκαν από Αστυνομικούς της Φθιώτιδας και της Βοιωτίας, σε παράδρομο της Εθνικής Οδού στο ύψος του "90", μετά από νέα ανταλλαγή πυροβολισμών, βρέθηκαν με χειροπέδες στα χέρια.

Δείτε το σχετικό βίντεο από την προσαγωγή των αδίστακτων ληστών στο Αστυνομικό Μέγαρο Φθιώτιδας:

ΕΑΣΥΦ: «Μας κάνατε υπερήφανους»

Για τη μεγάλη αυτή τιμή στα τρία μέλη της, η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Φθιώτιδας (ΕΑΣΥΦ), εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση:

«Θα θέλαμε να εκφράσουμε τα θερμά μας συγχαρητήρια, στα μέλη της Ένωσής μας Ανθυπαστυνόμο ΒΛΑΧΟ Χρήστο, Ανθυπαστυνόμο ΜΕΓΑ Γεώργιο και Αρχιφύλακα ΚΑΥΚΙΑ Γεώργιο, οι οποίοι στα πλαίσια της επίσημης τελετής εορτασμού της Ημέρας της Αστυνομίας και της Μνήμης του Προστάτη του Σώματος Αγίου Αρτεμίου, τιμήθηκαν από την Α.Ε. τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ.Προκόπη ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟ με το μετάλλιο ¨Αστυνομικού Αριστείου Ανδραγαθίας¨, διότι υπηρετούντες στην Ο.Π.Κ.Ε. της Διεύθυνσης Αστυνομίας Φθιώτιδας τον Φεβρουάριο του 2011, πράττοντας με αυτοθυσία και αυταπάρνηση και θέτοντας την ζωή τους σε άμεσο κίνδυνο, ήρθαν τρεις φορές σε ένοπλη αντιπαράθεση με πέντε δράστες ληστειών τραπεζών (δύο εξ αυτών ενέδρα των δραστών κάτω από γέφυρες της Π.Α.Θ.Ε.), με αποτέλεσμα τη σύλληψη των τεσσάρων και τον θανάσιμο τραυματισμό του ενός από αυτούς .

Τέτοιες πράξεις, όχι μόνο προκαλούν τα ευμενή σχόλια για το Σώμα της Ελληνικής Αστυνομίας, αλλά αναδεικνύουν τον επαγγελματισμό, το υψηλό αίσθημα ευθύνης και την ευσυνειδησία που διακατέχει το σύνολο του Αστυνομικού Προσωπικού.

ΜΑΣ ΚΑΝΑΤΕ ΥΠΕΡΗΦΑΝΟΥΣ».

Θυμηθείτε το ρεπορτάζ του LamiaReport με την πλούσια δράση των επικίνδυνων κακοποιών που συνελήφθησαν χάρη στην αυτοθυσία των αστυνομικών τριών της ΟΠΚΕ Φθιώτιδας.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση