Λαμία: Αλλάζει ο Διοικητής - Ζητήθηκε η παραίτηση Ζυγούρη

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 24 Οκτωβρίου 2017 08:20 Λαμία: Αλλάζει ο Διοικητής - Ζητήθηκε η παραίτηση Ζυγούρη

Ο ίδιος φέρεται ότι αρνήθηκε να δώσει την παραίτησή του - Θέμα ημερών η αντικατάστασή του από το Υπουργείο Υγείας - "Καυτό" Διοικητικό Συμβούλιο σήμερα το μεσημέρι.

Σε αντικατάσταση του Διοικητή του Νοσοκομείου Λαμίας, Παναγιώτη Ζυγούρη, προχωρά άμεσα το Υπουργείο Υγείας.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ η απόφαση θεωρείται ειλημμένη και οι πληροφορίες αναφέρουν ότι από την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας του ζητήθηκε η παραίτηση, την οποία φέρεται ότι ο κ. Ζυγούρης αρνήθηκε να δώσει.

Είναι γεγονός ότι βρισκόμαστε στη φάση της αξιολόγησης των Διοικητών των νοσοκομείων όλης της χώρας. Όμως το κλίμα ήταν ιδιαίτερα βαρύ εδώ και πολύ καιρό για τον Διοικητή του ΓΝ Λαμίας, με πολλά ανοιχτά μέτωπα προς όλες τις κατευθύνσεις, εντός και εκτός ιδρύματος.

Σύμφωνα με κύκλους του Υπουργείου Υγείας οι προθέσεις της πολιτικής ηγεσίας είναι η τοποθέτηση στην συγκεκριμένη θέση ενός ανθρώπου δοκιμασμένου και επιτυχημένου, που θα μπορέσει να "τρέξει" τα βαλτωμένα ζητήματα και να δώσει λύσεις στα σοβαρά προβλήματα στα οποία έχει περιέλθει το μεγαλύτερο νοσοκομείο της Στερεάς Ελλάδας. Το πρόσωπο που θα αντικαταστήσει τον κ. Ζυγούρη έχει βρεθεί αλλά το κρατούν επτασφράγιστο μυστικό για ευνόητους λόγους. Το μοναδικό στοιχείο που έχει διαρρεύσει είναι ότι δεν είναι από τη Λαμία, αλλά πληροί όλα τα παραπάνω προσόντα.

Μέσα σε αυτό το ψυχροπολεμικό κλίμα συνεδριάζει το μεσημέρι της Τρίτης (13:30) το ΔΣ του Νοσοκομείου Λαμίας, με μια σειρά από ζητήματα που χρήζουν άμεσης αντιμετώπισης. Στην ημερήσια διάταξη βρίσκονται 30 θέματα, ωστόσο αναμένεται η συζήτηση να επικεντρωθεί σε ζητήματα της έκτακτης επικαιρότητας.

Το Δ.Σ. του νοσοκομείου βρίσκεται σε αδιέξοδο εδώ και πολύ καιρό αφού το κλίμα μεταξύ των περισσοτέρων μελών και του Διοικητή είναι το χειρότερο που θα μπορούσε να υπάρξει, με αποτέλεσμα να υπάρχει αγεφύρωτο χάσμα.

Τις αμέσως επόμενες ήμερες αναμένονται και οι επίσημες ανακοινώσεις.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση