Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Συνέργεια του Τ.Ε.Ι. Στερεάς Ελλάδας και της 695 ΑΒΠ

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 24 Οκτωβρίου 2017 10:06 Συνέργεια του Τ.Ε.Ι. Στερεάς Ελλάδας και της 695 ΑΒΠ

Η πληροφορική στην υπηρεσία της Εθνικής Άμυνας...

Με λίγα λόγια από το διάσημο βιβλίο του Κινέζου Στρατηγού Σουν Τσου, «Η Τέχνη του Πολέμου», ο Πρύτανης του ΤΕΙ Στερεάς Ελλάδας, Πέτρος Λάμψας συνέδεσε το χθες και το σήμερα στη διάλεξη που έδωσε στην Σταρτιωτική Μονάδα 695 Αποθήκη Βάσεως Πυρομαχικών (ΑΒΠ), προσκεκλημένος του Διοικητή της Συνταγματάρχη, Δημήτριου Νικολάου.

Θέμα της, «Ασφάλεια Επικοινωνιών και Δεδομένων» και όπως ο Κινέζος στρατηγός προειδοποιούσε ότι δε βασιζόμαστε στην πιθανότητα να μην έρθει ο εχθρός αλλά στη δική μας ετοιμότητα, έτσι και στο σύγχρονο περιβάλλον που τα οχυρά είναι ψηφιακά εργαλεία και πληροφορική η συνέργεια ειδικά σε επίπεδα εθνικής ασφάλειας, είναι απαραίτητη.

Αξιόλογη η πρωτοβουλία του κ. Νικολάου την οποία αποδέχτηκε με ιδιαίτερη ικανοποίηση ο κ. Λάμψας, παρουσιάζοντας ένα θέμα που προβληματίζει σε μεγάλο βαθμό, φορείς και υπηρεσίες, όπως η εθνική άμυνα κάθε χώρας, που απαιτούν, στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων τους, τη διασφάλιση της εμπιστευτικότητας στη διακίνηση των δεδομένων και πληροφοριών. Εύλογα αποτέλεσε το ερέθισμα, στο ακροατήριο, για εκτεταμένη και ενδιαφέρουσα συζήτηση.

Κατά τη διάρκεια της παρουσίασης, ήταν παρόντες, επίσης οι, Αντιπρυτάνεις, Νικόλαος Στριμπάκος και Αριστείδης Μερτζάνης, Αξιωματικοί, Υπαξιωματικοί, Μόνιμοι Υπάλληλοι και Οπλίτες Θητείας της 695 ΑΒΠ.

Μεταξύ της διοίκησης του ΤΕΙ Στερεάς Ελλάδας και του Διοικητή της 695 ΑΒΠ συζητήθηκαν και διερευνήθηκαν τρόποι περαιτέρω συνεργασίας στους τομείς ενδιαφέροντος της 695 ΑΒΠ για τους οποίους θα μπορούσε να υπάρχει συνδρομή από το ΤΕΙ Στερεάς Ελλάδας.