Φθιώτιδα: Με τι καιρό θα γίνουν οι παρελάσεις

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 28 Οκτωβρίου 2017 09:02 Φθιώτιδα: Με τι καιρό θα γίνουν οι παρελάσεις

Τα εορταστικά προγράμματα στις έδρες των Δήμων...

Με το σημαιοστολισμό των Δημόσιων και Ιδιωτικών Καταστημάτων στην έδρα της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας τη Λαμία και των υπόλοιπων Δήμων της Φθιώτιδας, από το πρωί της 26ης Οκτωβρίου ανήμερα του Αγίου Δημητρίου, ξεκίνησε ο εορτασμός της Εθνικής Επετείου για την 28ηΟκτωβρίου. Οι εορτασμοί ολοκληρώνονται με τη μεγάλη μαθητική και στρατιωτική παρέλαση στους κεντρικούς δρόμους της Φθιωτικής πρωτεύουσας και τις παρελάσεις των μαθητών σε όλες τις υπόλοιπες περιοχές.

Ο καιρός

Μεγάλη αγωνία υπήρχε από την αρχή της εβδομάδας για τα τερτίπια του καιρού, καθώς από τα καλοκαίρια απότομα ο "Δαίδαλος" μας θύμισε ότι πλησιάζει γρήγορα ο χειμώνας.

Ασθενείς βροχές αναμένεται να σημειωθούν σε όλο το νομό κατά τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες (από τις 12μμ και έπειτα). Βελτίωση θα παρουσιάσει ο καιρός προς το βράδυ. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις ασθενείς και η μέγιστη θερμοκρασία θα φτάσει τους 16 βαθμούς.

Διαβάστε και το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού που εξέδωσε το πρωί της Παρασκευής (27/10) η ΕΜΥ.

Θυμηθείτε το πρόγραμμα εορτασμού στη Λαμία και στις υπόλοιπες έδρες των Δήμων σύμφωνα με τις ανακοινώσεις τους:

Α. Σημαιοστολισμός - Φωταγώγηση για τον εορτασμό της Εθνικής Επετείου

α) Γενικός Σημαιοστολισμός των Δημόσιων Καταστημάτων, ΝΠΔΔ και Ιδιωτικού Δικαίου, του Δημοτικού Καταστήματος, των οικιών και των ιδιωτικών καταστημάτων από την ογδόη πρωινή ώρα της 26ης μέχρι και τη δύση του ηλίου της 28ης Οκτωβρίου 2017.

β) Φωταγώγηση όλων των Δημόσιων Καταστημάτων, των Ο.Τ.Α των καταστημάτων των ΝΠΔΔ και Ιδιωτικού Δικαίου, του Δημοτικού Καταστήματος καθώς και των Τραπεζών, κατά τις βραδινές ώρες της 27ης και 28ης Οκτωβρίου 2017.

Β. Παρασκευή 27 Οκτωβρίου 2017

α) Ομιλίες από κατάλληλους ομιλητές στους μαθητές των σχολείων της Α/θμιας και Β/θμιας Εκπ/σης, στους υπαλλήλους των Δημοσίων Υπηρεσιών, των Οργανισμών του Δημοσίου Δικαίου κ.λ.π.

β) Ώρα 11.30΄: Προσκύνημα και κατάθεση στεφάνων στον Ανδριάντα του Εύζωνα Πολεμιστή, στην Πλατεία Πάρκου, από αντιπροσωπείες Μαθητών Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης, Μαθητών του Εκκλησιαστικού Λυκείου, Φοιτητών του Πανεπιστημίου Στερεάς Ελλάδας και του Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος Λαμίας, των Προσκόπων και Ελληνίδων Οδηγών, με επικεφαλής Δασκάλους, Καθηγητές και Βαθμοφόρους αντίστοιχα.

Γ. Σάββατο 28 Οκτωβρίου 2017

Ώρα 07.30΄: Χαρμόσυνες κωδωνοκρουσίες όλων των Εκκλησιών της πόλης.

Ώρα 08.00΄: Έπαρση της Σημαίας στο Περιφερειακό Κατάστημα και απόδοση τιμών από τιμητικό άγημα του Στρατού και τη Φιλαρμονική του Δήμου Λαμιέων. Περιφορά της Φιλαρμονικής του Δήμου Λαμιέων στις κεντρικές οδούς της πόλης, με παιάνισμα πατριωτικών εμβατηρίων.

Ώρα 10.15: Πέρας προσέλευσης επισήμων στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό.

Ώρα 10.30: Τέλεση Επίσημης Δοξολογίας στον Ι.Μητροπολιτικό Ναό χοροστατούντος του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη Φθιώτιδας κ.κ. Νικολάου. Μετά τη Δοξολογία, θα ακολουθήσει η εκφώνηση του πανηγυρικού της ημέρας στον Ιερό Ναό από τον εκπαιδευτικό κ. Σεραφείμ Κυρίτση Δ/ντη του Δημοτικού Σχολείου Λουτρών Υπάτης, σύμφωνα με το αρ. Φ.23/4770 έγγραφο της Δ/νσης Α/Θμιας Εκπαίδευσης Φθιώτιδας. Ύστερα, κατά την οικεία τάξη, ο Ιερός Κλήρος, οι Αρχές και το Εκκλησίασμα θα μεταβούν με επίσημη πομπή στον Ανδριάντα του Εύζωνα Πολεμιστή στην Πλατεία Πάρκου, όπου θα ψαλεί επιμνημόσυνη δέηση και στη συνέχεια θα πραγματοποιηθεί κατάθεση στεφάνων στον Ανδριάντα του Ήρωα.

Μετά την κατάθεση των στεφάνων θα τηρηθεί ενός λεπτού σιγή, θα ανακρουσθεί ο Εθνικός Ύμνος και στη συνέχεια η πομπή θα επιστρέψει στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό και στην συνέχεια στο Περιφερειακό Κατάστημα.

Ώρα 12.00 : Παρέλαση Πολιτικών και Στρατιωτικών Τμημάτων στην Πλατεία Ελευθερίας, με τη μέριμνα Καθηγητών Φ.Α., της Ομάδας Φυσικής Αγωγής Φθιώτιδας, για τα πολιτικά τμήματα.

Ώρα 17.30 : Υποστολή της Σημαίας στο Περιφερειακό Κατάστημα

Το πρόγραμμα εορτασμού της 28ης Οκτωβρίου στο Δ. Μώλου - Αγ. Κων/νου

Το πρόγραμμα εορτασμού της 28ης στο Δήμο Δομοκού

Το πρόγραμμα εορτασμού της 28ης στο Δήμο Μακρακώμης

Προσαρμοσμένη αναζήτηση