Βαρύ το πένθος στη Δυτική Φθιώτιδα - Αύριο η κηδεία του πρώην Δημάρχου

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 30 Οκτωβρίου 2017 08:10 Βαρύ το πένθος στη Δυτική Φθιώτιδα - Αύριο η κηδεία του πρώην Δημάρχου

Ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου Μακρακώμης - Κλειστές οι υπηρεσίες και τα σχολεία για το τελευταίο αντίο στον Κώστα Κρητικό.

Κανείς στη Δυτική Φθιώτιδα δεν μπορεί ακόμη να πιστέψει τον αδόκητο χαμό του πρώην Δημάρχου Μακρακώμης, Κώστα Κρητικού.

Ο τρόπος με τον οποίο κόπηκε τόσο απότομα το νήμα της ζωής του, κάνει ακόμα πιο δύσκολο να πιστέψει κανείς το χαμό του 71χρονου δημάρχου.

Ήταν περίπου 4 το απόγευμα της Παρασκευής (27/10), όταν διερχόμενος αγρότης είδε αναποδογυρισμένο το τρακτέρ του σε ρεματιά 300 περίπου μέτρα από τον κεντρικό δρόμο.

Η εικόνα του αναποδογυρισμένου γεωργικού ελκυστήρα και η πορεία που διέγραψε πάνω στα νεροφαγωμένα στρώματα, φαίνεται ότι κάποιο παλαντζάρισμα του αλετριού που είχε πίσω του το ώθησαν να ανεβεί στον όχθο και να ανατραπεί.

Ο συγκεκριμένος δρόμος δεν ήταν άγνωστος στο δήμαρχο. Από κει έκοβε δρόμο για να βρεθεί στα στάρια του, καθώς δούλευε μόνος του τη γη, ειδικά τώρα που δεν είχε αυτοδιοικητικές υποχρεώσεις και ήταν βέβαια συνταξιούχος.

Για δύο τετραετίες υπηρέτησε τον Καποδιστριακό Δήμο Μακρακώμης, ενώ ήταν και επικεφαλής της ελάσσονος μειοψηφίας στον Καλλικρατικό Δήμο στις πρώτες εκλογές που έγιναν με όλα τα μέρη της Δυτικής Φθιώτιδας. Συνοδοιπόροι και αντίπαλοι στον πολιτικό στίβο έχουν να πουν μόνο καλά λόγια για αυτόν τον άνθρωπο και ειδικά για το ήθος και την εντιμότητά του.

Για αυτό με το άκουσμα της είδησης δεκάδες έσπευσαν στο σημείο που είχε πέσει το τρακτέρ του θέλοντας περισσότερο να δουν ότι δεν είναι αλήθεια. Η δεύτερη πράξη του δράματος παίχτηκε στο Κέντρο Υγείας Μακρακώμης όπου διαπιστώθηκε απλά ο θάνατος του γνωστού αυτοδιοικητικού.

Τη Δευτέρα το πρωί θα γίνει η απαραίτητη νεκροψία - νεκροτομή στην ιατροδικαστική υπηρεσία της Αθήνας και την Τρίτη το πρωί η σορός θα επιστρέψει για ταφή στη Μακρακώμη.

Η εξόδιος ακολουθία θα ψαλεί στις 11 το πρωί στον Ιερό Ναό Αγίας Τριάδας Μακρακώμης.

Το Δημοτικό Συμβούλιο

Με αφορμή τη δυσάρεστη είδηση του χαμού του Κώστα Κρητικού συνεδρίασε εκτάκτως το μεσημέρι του Σαββάτου (28/10) το Δημοτικό Συμβούλιο Μακρακώμης.

Ομόφωνα πάρθηκε η απόφαση για να γίνει η κηδεία του πρώην Δημάρχου δημοσία δαπάνη και να εκφωνηθεί επικήδειος.

Σημαντική είναι η απόφαση για να μετονομαστεί κεντρικός δρόμος στη Μακρακώμη σε οδό «Δημάρχου Κώστα Κρητικού». Επίσης οι δημοτικές υπηρεσίες θα παραμείνουν κλειστές την Τρίτη προκειμένου όσοι θέλουν να παραστούν στην κηδεία, ενώ θα υπάρξει αίτημα προς τη Διεύθυνση Εκπαίδευσης για να μη λειτουργήσουν και τα σχολεία.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση