Πτώση θερμοκρασίας και βροχές - Η πρόγνωση του καιρού

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 30 Οκτωβρίου 2017 09:28 Πτώση θερμοκρασίας και βροχές - Η πρόγνωση του καιρού

Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές κυρίως στα δυτικά και νότια αναμένονται για σήμερα Δευτέρα.

Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 6 και στα νότια έως 7 μποφόρ που βαθμιαία θα στραφούν σε βόρειους 3 με 5 και στα πελάγη τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση από το βράδυ κυρίως στα κεντρικά και βόρεια.

Στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο αναμένονται αραιές νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και από το απόγευμα στα νότια θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 και στα ανατολικά και νότια τοπικά 6 μποφόρ. Βαθμιαία θα στραφούν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και σταδιακά από το βράδυ στα ανατολικά τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 22 βαθμούς. Στα βόρεια θα είναι τοπικά 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Στην Αττική αναμένονται αραιές νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και τη νύχτα είναι πιθανό να σημειωθούν ασθενείς τοπικές βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ. Βαθμιαία θα στραφούν σε βόρειους, βορειοανατολικούς 3 με 4 και από το βράδυ στα ανατολικά έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 12 έως 22 βαθμούς. Στα βόρεια θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται αραιές νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 5 και πρόσκαιρα τις πρωινές ώρες έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 17 βαθμούς.

Στη Μακεδονία και τη Θράκη αναμένονται νεφώσεις τοπικά αυξημένες με παροδικές βροχές και βαθμιαία αραιές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στην κεντρική Μακεδονία τις πρωινές ώρες τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6 έως 17 βαθμούς. Στη δυτική Μακεδονία θα είναι 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο αναμένονται νεφώσεις τοπικά αυξημένες με παροδικές βροχές κυρίως στα νότια. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 που βαθμιαία θα στραφούν σε βόρειους βορειοδυτικούς τοπικά στο βόρειο Ιόνιο έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 23 βαθμούς. Στα βόρεια θα είναι τοπικά 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη αναμένονται λίγες νεφώσεις παροδικά στα νότια αυξημένες με πρόσκαιρες βροχές στην Κρήτη και πιθανόν στις νότιες Κυκλάδες. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 4 με 6 και στα νότια τοπικά 7 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση. Βαθμιαία από το μεσημέρι θα στραφούν σε βόρειους 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 22 βαθμούς και στην Κρήτη τοπικά 24 βαθμούς.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα αναμένονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πιθανότητα για πρόσκαιρες ασθενείς βροχές κυρίως στα νότια και βαθμιαία αραιές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 4 με 5 και στα νότια έως 6 μποφόρ που βαθμιαία θα στραφούν σε βόρειους βορειοδυτικούς 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 22 βαθμούς. Στα βόρεια θα είναι 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση