Σχεδιάζουν υπερ-Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας - Στερεάς;

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 03 Νοεμβρίου 2017 08:37 Σχεδιάζουν υπερ-Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας - Στερεάς;

Αλλάζει ο χάρτης της Ανώτατης Εκπαίδευσης στην Ελλάδα - Ώρα αφύπνισης της τοπικής κοινωνίας και των παραγόντων για να μη βρεθούμε προ δυσάρεστων εκπλήξεων όπως με το περιβόητο σχέδιο «Αθηνά» - Τι λέει στο LR ο Πρύτανης του ΤΕΙ Στερεάς Πέτρος Λάμψας.

Τελικά μήπως βρισκόμαστε προς των πυλών ενός σχεδίου «Αθηνά 2» που θα απαξιώσει ακόμη περισσότερο την Λαμία και στο σύνολό της την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας;

Το σχέδιο Γαβρόγλου για τις συγχωνεύσεις στα Ανώτατα Ιδρύματα και τις συνεργασίες που θα οδηγήσουν σε μια ενιαία Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, φαίνεται ότι θέλουν για μία ακόμη φορά τη Στερεά Ελλάδα να μπαίνει σε δεύτερο ρόλο πίσω από τα ήδη υπάρχοντα Πανεπιστημιακά Ιδρύματα.

Σύμφωνα με τον Πρύτανη του ΤΕΙ Στερεάς Ελλάδας, Πέτρο Λάμψα, η συζήτηση που έχει ανοίξει διερευνά τη δυνατότητα ευρύτερης συνεργασίας μεταξύ Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, ΤΕΙ Θεσσαλίας και ΤΕΙ Στερεάς, με φόντο, ερμηνεύουμε εμείς, ένα υπερ-Πανεπιστήμιο με συγχωνεύσεις σχολών και κατευθύνσεων.

Κάτι τέτοιο βέβαια είναι πολύ μακριά από την δίκαιη απαίτηση για Πανεπιστήμιο Ρούμελης, στη μοναδική Περιφέρεια που δεν έχει ανάλογο ίδρυμα εξαιτίας του ανοσιουργήματος του σχεδίου «Αθηνά».

 

Ίσως είναι η πιο κατάλληλη ώρα να αφυπνιστούν οι φωνές που ζητούν και πάλι Πανεπιστήμιο Στερεάς Ελλάδας, ακόμη κι αν προέρχονται από διαφορετικούς πολιτικούς χώρους.

Στη συνέντευξη που έδωσε ο Πρύτανης του ΤΕΙ Στερεάς Ελλάδας, Πέτρος Λάμψας στο LamiaReport και τον Κυριάκο Καραγιάννη, ανοίγει τα χαρτιά του για το πώς σκέφτεται ο ίδιος και οι συνεργάτες του την επόμενη ημέρα της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης στη Στερεά και ζητάει από την τοπική κοινωνία να δείξει τις πραγματικές προθέσεις της για το τι ακριβώς διεκδικεί.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση