Γιώργος Δούμας: «Πρέπει να αναμορφωθεί ο νόμος Παρασκευόπουλου»

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 03 Νοεμβρίου 2017 08:09 Γιώργος Δούμας: «Πρέπει να αναμορφωθεί ο νόμος Παρασκευόπουλου»

Τι λέει ο γνωστός ποινικολόγος στο LamiaReport για τον νόμο Παρασκευόπουλου, που έγινε για την αποσυμφόρηση των φυλακών, με αποτέλεσμα η εγκληματικότητα να ανακυκλώνεται και αδίστακτοι κακοποιοί να κυκλοφορούν ελεύθεροι ανάμεσά μας...

«Τους πιάνουμε και τους ξαναπιάνουμε αλλά αυτοί μετά από λίγο καιρό βγαίνουν» λένε μάχιμοι αστυνομικοί. Στα δυόμισι χρόνια που ισχύει ο νόμος Παρασκευόπουλου έχουν αποφυλακιστεί περισσότεροι από 3.000 κακοποιοί.

Στην Ελλάδα του 2017, όλοι πλέον αποφυλακίζονται εκτίοντας μόνο ένα μικρό μέρος της ποινής τους. Τα αποτέλεσμα είναι ορατά, καθώς η εγκληματικότητα καλπάζει με τους δείκτες να γυρίζουν στο παρελθόν, τα ποιοτικά χαρακτηριστικά των έκνομων ενεργειών να μεταλλάσσονται και τους παραβάτες να αλωνίζουν ανενόχλητοι μπαινοβγαίνοντας στα σωφρονιστικά ιδρύματα.

Η αποφυλάκιση χιλιάδων κρατουμένων με τον διαβόητο νόμο Παρασκευόπουλου για την αποσυμφόρηση των φυλακών έχει ως αποτέλεσμα το μεγαλύτερο μέρος από αυτούς να επιστρέφει στη δράση όπως φαίνεται και στα επίσημα στατιστικά στοιχεία της ΕΛ.ΑΣ.

«Ο νόμος Παρασκευόπουλου έχει σοβαρά κενά και πρέπει να αναμορφωθεί. Δεν είναι δυνατόν η ποινή που επέβαλε ο φυσικός δικαστής να αναιρείται από άλλο νόμο, με αποτέλεσμα να ευτελίζεται ο θεσμός του ποινικού κολασμού....», αναφέρει μεταξύ άλλων ο ο γνωστός ποινικολόγος στην κάμερα του LamiaReport.

Δείτε επίσης στο βίντεο που ακολουθεί τι είπε ο Γιώργος Δούμας και για τις άδειες των κρατουμένων από τις φυλακές.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση