Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Λαμία: Κλάματα, λιποθυμίες και... γαλλικά για τα λουκέτα στα σχολεία (ΒΙΝΤΕΟ - ΦΩΤΟ)

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 02 Νοεμβρίου 2017 14:07 Λαμία: Κλάματα, λιποθυμίες και... γαλλικά για τα λουκέτα στα σχολεία (ΒΙΝΤΕΟ - ΦΩΤΟ)

Μαθητές και γονείς ζητούν την παραίτηση Δημητρίου «Μας εξαπάτησε...», λένε οι μαθητές - Ένταση και αστυνομία έξω από τα γραφεία της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης.

Δεν είχε ευτυχή κατάληξη η κινητοποίηση των μαθητών των Λυκείων Μοσοχωρίου, Υπάτης και Νέου Μοναστηρίου, καθώς τα ολιγομελή τμήματα κατεύθυνσης της δύναμής τους, κλείνουν οριστικά από το υπουργείο Παιδείας.

Την απόφαση ανακοίνωσε, εν μέσω έντονων αποδοκιμασιών, λίγο πριν τις 11:30 το πρωί της Πέμπτης (2/11) ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Χρήστος Δημητρίου και μάλιστα έξω από το γραφείο του, καθώς τελούσε υπό κατάληψη.

Ακολούθησε ένταση, με λιποθυμία μητέρας και κλάματα από τα παιδιά που θα «πληρώσουν» τον μνημονιακό σχεδιασμό της κυβέρνησης. Δεν έλειψαν φυσικά και τα «γαλλικά» με την ιαχή παραιτήσου προς τον Περιφερειακό Διευθυντή να τον ακολουθεί μέχρι να απομακρυνθεί με συναδέλφους του από το σημείο.

Δείτε βίντεο:

Πάντως παρά την αρνητική απόφαση οι μαθητές δηλώνουν αποφασισμένοι να συνεχίσουν να διεκδικούν το δίκιο τους, έχοντας στο πλευρό τους γονείς τους.

Δείτε τι δήλωσαν στο βίντεο που ακολουθεί:

«Μας εξαπάτησε...» - Ένταση από το πρωί

Το σκηνικό έντασης πάντως είχε στηθεί από νωρίς το πρωί με την παρουσία της αστυνομίας στο σημείο, που ειδοποιήθηκε από τον Περιφερειακό Διευθυντή, ο οποίος είχε ενημερώσει επίσης και τον Εισαγγελέα.

Αυτό προκάλεσε την οργίλη αντίδραση του Δημάρχου Λαμιέων, Νίκου Σταυρογιάννη, που μαζί με δημοτικούς συμβούλους και επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων βρέθηκαν στο πλευρό των μαθητών. Μαζί και ο εντεταλμένος σύμβουλος της Περιφέρειας, Θανάσης Καρακάντζας. Λίγο αργότερα ο Περιφερειακός Διευθυντής δικαιολογούσε την ενέργειά του βάσει των θεσμικών του υποχρεώσεων για την εξασφάλιση της τάξης και της προστασίας της περιουσίας, υπογραμμίζοντας ότι δεν επιθυμούσε την ποινική δίωξη κανενός.

Δείτε το βίντεο με τις δηλώσεις:

Οι εξαιρέσεις

Σύμφωνα και με τις επίσημες ανακοινώσεις από το «λουκέτο» γλυτώνουν τα δύο τμήματα της Δεσφίνας και αυτό του Ευπαλίου. Αυτή η εξαίρεση σε σύνολο οκτώ τμημάτων που κινδυνεύουν στη Στερεά, αναμένεται να προκαλέσει νέο κύμα διαμαρτυριών, καθώς οι πιέσεις - δυστυχώς - είναι σε πολιτικό επίπεδο και όχι στο πλαίσιο του σχεδιασμού για την παιδεία.

Αυτό που δεν τολμάει κανείς να πει από την αρχή είναι η υποχρέωση - όχι μόνο της παρούσας κυβέρνησης - του δημοσιονομικού μαζέματος με κλείσιμο «ασύμφορων σχολίων» όπου οι μαθητές είναι λιγότεροι από τους καθηγητές. Δυστυχώς και στην παιδεία την ανάγκη της εκπαίδευσης δεν την αξιολογούν τα επιστημονικά συμβούλια αλλά η τρόικα.

Δείτε φωτογραφίες από τα όσα έγιναν το πρωί έξω από το κτίριο της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης στη Λαμία...