Έληξε η κατάληψη στο Γυμνάσιο - ΛΤ Μοσχοχωρίου

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 06 Νοεμβρίου 2017 09:50 Έληξε η κατάληψη στο Γυμνάσιο - ΛΤ Μοσχοχωρίου

Μετά από 21 ημέρες και με τις «συμβουλές» του Εισαγγελέα Λαμίας…

Με μια ανακοίνωση - καταγγελία το 15μελες του Γυμνασίου με Λυκειακές Τάξεις Μοσχοχωρίου, ενημέρωσε για την ομόφωνη απόφαση λήξης της «δίκαιης κατάληψης» του Σχολείου τους, συνέπεια και των συμβουλών του Εισαγγελέα Λαμίας, όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά.

Οι μαθητές αισθάνονται αδικημένοι και στέλνουν μήνυμα προς αυτούς που πήραν τη συγκεκριμένη απόφαση κατάργησης του τμήματος θετικής κατεύθυνσης της Γ’ Λυκείου με τις λέξεις: ΗΘΟΣ -ΕΝΤΙΜΟΤΗΤΑ -ΩΡΙΜΟΤΗΤΑ -ΕΙΛΙΚΡΙΝΕΙΑ -ΣΥΝΕΠΕΙΑ - ΕΥΣΥΝΕΙΔΙΣΙΑ.

Αναλυτικά η απόφασή τους:

Μετά από έκτακτη συνέλευση του 15μελούς που έγινε στις 5/11/17 με 15 ψήφους υπέρ και 0 κατά αποφασίσαμε μετά από την συμβουλευτική παρέμβαση του εισαγγελέα ΛΑΜΙΑΣ να λήξουμε την 21μερη κατάληψη του σχολείου μας.

Παρόλο όμως την λήξη της δίκαιης κατάληψης μας, τα ερωτήματα μας παραμένουν αναπάντητα.

ΓΙΑΤΙ :

1)Δεν τηρήθηκε η αρχή της ισονομίας που τόσες φορές επικαλέστηκε δημόσια ο κ.Δημητρίου;

2) ο κ. Δημητρίου δεν έλαβε υπόψιν του στην αρχική του αρνητική εισήγηση το ΦΕΚ 2625|9-8-16 και στην συνέχεια το Υπουργείο (που άλλωστε το ίδιο το έχει νομοθετήσει) που επιτρέπει την δημιουργία ολιγομελούς τμήματος για την Γ’ Λυκείου (ακόμα & με ένα μαθητή) υπό την προϋπόθεση ότι υπηρετούν στα σχολεία ειδικότητες εκπαιδευτικών;

3) Ο περιφερειακός Δ/ντής & το Υπουργείο Παιδείας λειτουργούν και αποφασίζουν αντιπαιδαγωγικά (παρότι στο σύνολο τους απαρτίζονται από εκπαιδευτικούς) μετακινώντας συμμαθητές μας σ’ ένα άλλο σχολικό περιβάλλον 2 μήνες μετά την έναρξη της σχολικής χρονιάς αναστατώνοντας την ψυχική ηρεμία και αποσπώντας την προσοχή και την προσήλωση τους 6 μήνες πριν τις πανελλήνιες εξετάσεις, εξετάσεις σταθμός για την μετέπειτα ζωή τους;

Και επειδή στα παραπάνω ΓΙΑΤΙ δεν πήραμε υπεύθυνες απαντήσεις, παρά μόνο ψεύτικες υποσχέσεις αλλά και χωρίς να το θέλουμε γίναμε θεατές της πολιτικής αλαζονείας και του εμπαιγμού αποφασίσαμε να τους δώσουμε μια συμβουλή εμείς που είμαστε ΠΑΙΔΙΑ!!! -δεν είναι πρόταση αλλά λέξεις γεμάτες νόημα που ίσως δεν γνωρίζουν-.

ΗΘΟΣ - ΕΝΤΙΜΟΤΗΤΑ -ΟΡΙΜΩΤΗΤΑ -ΕΙΛΙΚΡΙΝΕΙΑ -ΣΥΝΕΠΕΙΑ - ΕΥΣΥΝΕΙΔΙΣΙΑ

Κλείνοντας τραγουδάμε προβληματισμένοι : ‘’ΦΟΒΑΜΑΙ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΓΙΑ ΜΕΝΑ ΧΩΡΙΣ ΕΜΕΝΑ … ‘’

Μετά τιμής το 15/μελές

ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Συνυπογράφουν ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ Κ’ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΜΕ ΛΥΚΕΙΑΚΕΣ ΤΑΞΕΙΣ ΜΟΣΧΟΧΩΡΙΟΥ

Προσαρμοσμένη αναζήτηση