Εξαγγελίες Σκουρλέτη στη Λιβαδειά

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 08 Νοεμβρίου 2017 22:45 Εξαγγελίες Σκουρλέτη στη Λιβαδειά

 

Παρουσία του υπουργού Εσωτερικών Πάνου Σκουρλέτη, πραγματοποιήθηκε εκτάκτως στη Λιβαδειά η συνεδρίαση του ΔΣ της ΠΕΔ με την παρουσία Δημάρχων από όλη τη Στερεά.

Η επίσημη επίσκεψη του κ. Σκουρλέτη στη Βοιωτία έδωσε αφορμή για μία αυτοδιοικητική συζήτηση με φόντο τις εκλογές και τις μεταρρυθμίσεις που σκέφτεται η κυβέρνηση.

Ο κ. Σκουρλέτης δεν έκρυψε τςι σκέψεις του για την απλή αναλογική στην Αυτοδιοίκηση και τη μείωση της θητείας από 5 σε 4 χρόνια.

Από την πλευρά τους και οι Δήμαρχοι έθεσαν ζητήματα που αφορούν την πραγματική ανάδειξή τους σε μικρές κυβερνήσεις ώστε να μπορούν να λύνουν ζητήματα και φυσικά η εξασφάλιση πόρων.

Χαρακτηριστική είναι η τοποθέτηση του Δημάρχου Λαμιέων, Νίκου Σταυρογιάννη που ανάρτησε και στο λογαριασμό του στο Facebook: "Ζήτησα από τον Υπουργό Εσωτερικών σήμερα στη Λιβαδειά, να ξεκαθαρίσει, εάν η Κυβέρνηση θέλει να αποδώσει στην Τοπική Αυτοδιοίκηση το θεσμικό ρόλο που της ανήκει με βάση το Ευρωπαϊκό κεκτημένο.

Να λειτουργεί δηλαδή, ως μια μικρή κυβέρνηση για τα τοπικά ζητήματα.

Διασφαλίζοντας όμως για τους Δήμους και χρηματοδοτικά εργαλεία και πόρους που να διαχειρίζεται αποκλειστικά η αυτοδιοίκηση Α' βαθμού. Γιατί μόνο τότε θα μπορέσει να ανταποκριθεί στις προσδοκίες της τοπικής κοινωνίας, αλλά και στο ρόλο που μπορεί και πρέπει να διαδραματίσει στη μεταμνημονιακή Ελλάδα και στην παραγωγική ανασυγκρότηση της ελληνικής περιφέρειας. Ξεκαθαρίζοντας συγχρόνως ότι το ζήτημα του εκλογικού νόμου, έπρεπε να είναι αποτέλεσμα ευρύτερων συναινέσεων και όχι μια άκαιρη κυβερνητική επιλογή, που μπορεί να δημιουργήσει προβλήματα λειτουργίας και αποτελεσματικότητας των Δήμων.

 

Προσαρμοσμένη αναζήτηση