“Στηρίζουμε τον θηλασμό - Μαζί!”

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 09 Νοεμβρίου 2017 22:59 “Στηρίζουμε τον θηλασμό - Μαζί!”

Απολογισμός Πανελλαδικού Ταυτόχρονου Δημόσιου Θηλασμού 2017…

Με αυτό το σύνθημα, στα πλαίσια του εορτασμού της Παγκόσμιας Εβδομάδας Μητρικού Θηλασμού*, το ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΔΙΚΤΥΟ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΩΝ ΟΜΑΔΩΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΜΗΤΡΙΚΟΥ ΘΗΛΑΣΜΟΥ ΚΑΙ ΜΗΤΡΟΤΗΤΑΣ διοργάνωσε όπως κάθε χρόνο, τον 8ο Πανελλαδικό Ταυτόχρονο Δημόσιο Θηλασμό ο οποίος πραγματοποιήθηκε σε περισσότερες από 50 πόλεις της Ελλάδας την Κυριακή 5 Νοεμβρίου 2017.

Ο Πανελλαδικός Ταυτόχρονος Δημόσιος Θηλασμός είναι μία γιορτή, χωρίς ομιλίες, εταιρείες ή δημόσιους φορείς, για την πρωτοβουλία λίγων μητέρων να βοηθούν εθελοντικά άλλες μητέρες να μάθουν την τέχνη του θηλασμού, να ενημερώνονται, να έρχονται σε επαφή, να μοιράζονται τις αγωνίες, τις ανησυχίες και τις εμπειρίες τους, να αλληλοϋποστηρίζονται, να παίρνουν δύναμη και κουράγιο. Αυτή η πρωτοβουλία, εξελίχθηκε σε ένα πανελλήνιο δυναμικό δίκτυο με χιλιάδες μέλη. Στο Πανελλήνιο Δίκτυο Εθελοντικών Ομάδων Μητρικού Θηλασμού και Μητρότητας. Φέτος λοιπόν γιορτάσαμε τη συνάντηση και την κατάκτηση γνώσης (που είναι δύναμη). Δεν υποστηρίζουμε ότι μια μητέρα ΠΡΕΠΕΙ να θηλάζει και ΠΡΕΠΕΙ να θηλάζει δημόσια. Υποστηρίζουμε την ίδια τη μητέρα ώστε να ΜΠΟΡΕΙ να επιλέξει και να πραγματοποιήσει την επιλογή της.

Για τη Λαμία τη διοργάνωση ανέλαβε και φέτος για 8η συνεχή χρονιά η Ομάδα Μητρικού Θηλασμού και Μητρότητας Λαμίας στο κάλεσμα της οποίας πολλές νέες μητέρες ανταποκρίθηκαν και έδωσαν το «παρών» σε αυτή την εκδήλωση γιορτή για το μητρικό θηλασμό, που πραγματοποιήθηκε στην πλατεία Ελευθερίας.

Ο κόσμος ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα. Μαμάδες, μπαμπάδες, παιδιά, γιαγιάδες ήρθαν να ενημερωθούν. Οι θηλάζουσες μητέρες της Λαμίας ενώθηκαν με τις υπόλοιπες μητέρες, σε κάθε γωνιά της χώρας, και συνολικά κατεγράφησαν 48 μαμάδες, εκ των οποίων θήλασαν ταυτόχρονα 29. Από αυτές οι δύο έκαναν παράλληλο θηλασμό βρέφους-νηπίου (tandem) κι έτσι συνολικά θήλασαν 31 παιδιά. Σας ευχαριστούμε πολύ και ελπίζουμε να προσφέρουμε βοήθεια και υποστήριξη σε ακόμη περισσότερες μαμάδες.

Θέλουμε να ευχαριστήσουμε τον κόσμο για την στήριξή του και φυσικά τους πολύτιμους χορηγούς –αρωγούς στην προσπάθειά μας.

Ευχαριστούμε επίσης όλα τα ΜΜΕ της Λαμίας για την προβολή της εκδήλωσής μας.

Τέλος, ένα ευχαριστώ στις μητέρες φίλες μας που με πολλή αγάπη μας στήριξαν σε πολλά κομμάτια της διοργάνωσης.

Οι διαχειρίστριες της Ομάδας Λαμία : Ομάδα Μητρικού Θηλασμού και Μητρότητας (αλφαβητικά): Κωνσταντίνα Καραγιοβάννη, Χριστίνα Κόγια, Αθανασία Κριτσιμά, Ελένη Σκούρα.

Θυμηθείτε την εκδήλωση με το βίντεο και τις φωτογραφίες, ΕΔΩ

Προσαρμοσμένη αναζήτηση