Ο διαγωνισμός EUROSCOLA για τους μαθητές Β’ και Γ’ Λυκείου

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 13 Νοεμβρίου 2017 17:13 Ο διαγωνισμός EUROSCOLA για τους μαθητές Β’ και Γ’ Λυκείου

Από 24 μαθητές-τριες Γενικών και Επαγγελματικών Λυκείων, θα εκπροσωπηθεί η Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Στερεάς Ελλάδας, στην ημερίδα EUROSCOLA που διοργανώνει στο Στρασβούργο στις 15 Φεβρουαρίου 2018, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Οι μαθητές θα επιλεγούν από τις πέντε Δευτεροβάθμιες Διευθύνσεις της Περιφέρειας με κριτήριο την έκθεση (60%), την γνώση ξένης γλώσσας (20%) και την γενική επίδοση στα μαθήματα (20%).

Το θέμα της έκθεσης που πρέπει να γράψουν οι μαθητές που επιθυμούν να συμμετάσχουν είναι:

«Η Ευρωπαϊκή Ένωση αντιμετωπίζει πρωτοφανείς προκλήσεις, τόσο σε παγκόσμιο επίπεδο όσο και στο εσωτερικό της: περιφερειακές συρράξεις, τρομοκρατία, αυξανόμενες μεταναστευτικές πιέσεις, κοινωνικές και οικονομικές ανισότητες.

Ποιες θα πρέπει να είναι οι πολιτικές προτεραιότητες και ποιες μεταρρυθμίσεις πιστεύετε ότι πρέπει να γίνουν ώστε η Ευρώπη ενωμένη να αντιμετωπίσει τις προκλήσεις αυτές σε έναν ταχέως μεταβαλλόμενο κόσμο λειτουργώντας ως μία αποτελεσματική και συνεκτική οντότητα;».

Οι μαθητές μπορούν να χρησιμοποιούν για την προετοιμασία τους και τον ακόλουθο σύνδεσμο: https://ec.europa.eu/commission/white-paper-future-europe_el

Η ημερομηνία διεξαγωγής του διαγωνισμού θα ανακοινωθεί από την Περιφερειακή Διεύθυνση.

Τα παιδιά θα συνοδεύσουν τρεις εκπαιδευτικοί από τις Δευτεροβάθμιες Διευθύνσεις της Περιφέρειας.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση