Χέρι – χέρι η Περιφέρεια Στερεάς με το «Διάζωμα»

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 13 Νοεμβρίου 2017 21:17 Χέρι – χέρι η Περιφέρεια Στερεάς με το «Διάζωμα»

Τη συμφωνία της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας με το Μη Κερδοσκοπικό Σωματείο «Διάζωμα» ανακοίνωσε ο Περιφερειάρχης Κώστας Μπακογιάννης.

Πρόκειται για μία συμφωνία με σκοπό την ανάδειξη των μνημείων της φύσης, της αειφορίας και της βιώσιμης ανάπτυξης στοχεύοντας από κοινού:

1. Στην υλοποίηση σημαντικών τεχνικών έργων και παρεμβάσεων για την διευκόλυνση της πρόσβασης των επισκεπτών στα «Μονοπάτια της Ιστορίας-Διαδρομές Φύσης και Πολιτισμού». Τα έργα αυτά καλύπτουν και τις 5 περιφερειακές ενότητες, πολλά ανήκουν σε πολλές ιστορικές περιόδους -κλασική, μακεδονική, ρωμαϊκή, βυζαντινή, οθωμανική.

2. Στην δικτύωση μεταξύ της επισκεψιμότητας των μνημείων, των διαδρομών στη φύση και της τοπικής οικονομίας.

3. Στις παρεμβάσεις ήπιου χαρακτήρα που αποτελούν προϋπόθεση για τη δημιουργία ολοκληρωμένου προϊόντος στον πολιτιστικό τουρισμό. Οι δράσεις αυτές αφορούν θέματα προβολής/marketing του προορισμού, κατάρτιση επαγγελματιών, ενίσχυση της δημιουργικής βιομηχανίας και υποστήριξη τοπικών δικτυώσεων επιχειρήσεων.

4. Η αναβάθμιση των υπηρεσιών και των υποδομών τουρισμού με την αύξηση του αριθμού των τουριστικών καταλυμάτων (ξενοδοχεία και ενοικιαζόμενα δωμάτια).

«Σήμερα (13/11) επικυρώσαμε μία σπουδαία συμφωνία που βάζει στο προσκήνιο, αναδεικνύει και προστατεύει τον ανεξάντλητο πολιτιστικό και φυσικό πλούτο της Στερεάς Ελλάδας. Το χρωστάμε άλλωστε στην ιστορία και τον πολιτισμό μας. Είναι καλό να προβάλλουμε διαρκώς τον τόπο μας, αλλά δεν αρκεί να λέμε στους τουρίστες ‘’Ελάτε γιατί θα περάσετε ωραία’’ γενικά. Πρέπει να ανακαλύπτουμε τους τρόπους που θα τους προσελκύσουμε….», επισήμανε στις δηλώσεις του ο κ. Μπακογιάννης και συνέχισε «Αυτή η συμφωνία, πρώτα απ’ όλα σέβεται τα μνημεία μας και τα κάνει μέρος της καθημερινής ζωής και της ανάπτυξης των τοπικών κοινωνιών. Παράλληλα όμως, ολοκληρώνει ένα πακέτο τουρισμού υψηλών προδιαγραφών. Δημιουργούμε και προσφέρουμε στους επισκέπτες ένα σύνολο εικόνων. Την εικόνα των μνημείων και την εικόνα της φύσης μέσα σε ένα πλαίσιο υπηρεσιών υψηλού επιπέδου. Φτιάχνουμε, δηλαδή, ένα σενάριο που μόνο θετικά αποτελέσματα μπορεί να φέρει στην οικονομία της Στερεάς Ελλάδας και ολόκληρης της χώρας. Εκτιμούμε ότι το αποτέλεσμα αυτής της συμπόρευσης δεν είναι απλώς αισιόδοξο. Είναι μετρήσιμο και έχει αναλυθεί στις λεπτομέρειές του. Αυτή η ανάλυση μας δείχνει το δρόμο. Δρόμο που προϋποθέτει κίνητρα για τον επισκέπτη και σοβαρές παρεμβάσεις από την πλευρά μας για να αυξήσουμε τον τουρισμό μας».

«Οι συνθήκες της κοινής μας προσπάθειας είναι εξαιρετικές γιατί η Στερεά Ελλάδα δεν έχει μόνο υπέροχα μνημεία, έχει και ένα θεσμικό υπόβαθρο εξαιρετικό και ανθρώπους αποφασισμένους να δημιουργήσουν ένα αναπτυξιακό πρότυπο που μπορεί να εξελιχθεί σε ‘’πνευματικό κριό’’ όχι μόνο για τη χώρα μας αλλά και για την Ευρώπη», ήταν η τοποθέτηση του κ. Μπένου, που δεν έκρυψε την ικανοποίησή του για την συγκεκριμένη συμφωνία.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση