«Πράσινο φως» για την προτομή του Ιωάννη Παπασιόπουλου

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 14 Νοεμβρίου 2017 08:15 «Πράσινο φως» για την προτομή του Ιωάννη Παπασιόπουλου

Οι υπαίθριοι χώροι διαφήμισης…

Την κατασκευή και τοποθέτηση ενός µπρούτζινου αντιγράφου προτοµής του Ιωάννη Παπασιόπουλου, - που αλλού - στον περιβάλλοντα χώρο του ∆ηµοτικού Θεάτρου Λαµίας εγγύς της προτοµής του Ευάγγελου Καλαντζή, αποφάσισε στην τελευταία συνεδρίαση της η Δημοτική Κοινότητα Λαμιέων.

Η κατασκευή της θα βασιστεί στην πιο αναγνωρίσιμη φωτογραφία του αείμνηστου Δημάρχου και έχει πάρει την έγκριση της Επιτροπής Κρίσης καλλιτεχνικής αρτιότητας. Θυμίζουμε ότι η κατασκευή και τοποθέτηση της προτομής του εμπνευστή της ανέγερσης του Δημοτικού θεάτρου Λαμίας, ήταν δέσμευση του σημερινού Δημάρχου Νίκου Σταυρογιάννη κατά την εκδήλωση για τα 55 χρόνια από τα Εγκαίνια του κτιρίου – κοσμήματος της Φθιωτικής πρωτεύουσας.

Θυμηθείτε και τη συγκινητική επιστολή της κόρης του πρώτου αιρετού Δημάρχου μετά το Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, Καλλιόπης Παπασιοπούλου – Λουκέρη, προς τον νυν Δήμαρχο Λαμιέων.

Οι χώροι υπαίθριας διαφήμισης

Στην τελευταία συνεδρίαση της η Δημοτική Κοινότητα Λαμιέων, εκτός ημερήσιας διάταξης συζήτησε και αποφάσισε σχετικά με τους χώρους υπαίθριας διαφήμισης. Η απόφασή της θα φτάσει στο Δημοτικό Συμβούλιο Λαμιέων μέσω της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής, στην 9η συνεδρίαση της την Παρασκευή 17 Νοεμβρίου στη 1:30 το μεσημέρι.

Αυτό είναι το ένα εκ των δύο θεμάτων που θα συζητηθούν στη συγκεκριμένη συνεδρίαση (το άλλο είναι η επικύρωση πρακτικών της προηγούμενης συνεδρίασης).

Την απόφαση της Δημοτικής Κοινότητας μπορείτε να τη δείτε εδώ.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση