Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Έρχεται βροχερό 4ήμερο στη Φθιώτιδα!

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 14 Νοεμβρίου 2017 14:12 Έρχεται βροχερό 4ήμερο στη Φθιώτιδα!

Βροχές από Τετάρτη έως και το Σάββατο στην Κεντρική Στερεά, με τις πρώτες βροχές να ξεκινάνε από το βράδυ της Τρίτης. Την Πέμπτη το μεσημέρι θα εκδηλωθούν καταιγίδες τοπικά ισχυρές.

Μετά το γρήγορο πέρασμα της "Ευριδίκης" που έδωσε κατά τόπους πολύ έντονα φαινόμενα στην Αττική, τις Κυκλάδες και τα Δωδεκάνησα, ένα νέο ισχυρότερο αυτή τη φορά βαρομετρικό χαμηλό θα σχηματιστεί στην Ιταλία την Τετάρτη το οποίο θα φέρει κακοκαιρία διαρκείας στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας μέχρι και το Σάββατο.

Δείτε τι καιρό θα έχουμε τις επόμενες ημέρες σύμφωνα με τον συνεργάτη μας Κώστα Λούτα:

Το χαμηλό αυτό θα κινηθεί αργά προς τη χώρα μας και θα δώσει ισχυρές βροχές και καταιγίδες κατά διαστήματα στις περισσότερες περιοχές. Πιο συγκεκριμένα:

α) Την Τετάρτη η κακοκαιρία θα επηρεάσει το Ιόνιο, τα δυτικά, κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά καθώς και τα νησιά του βορείου Αιγαίου με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες πιθανόν πρόσκαιρα ισχυρές.

β) Οι "δυσκολότερες" ημέρες θα είναι η Πέμπτη και η Παρασκευή με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά. Την Παρασκευή το χαμηλό βαρομετρικό θα έρθει πιο κοντά στη χώρα μας, με αποτέλεσμα τα φαινόμενα να επεκταθούν στο νησιά του Αιγαίου, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα, ενώ σταδιακή βελτίωση θα παρουσιάσει ο καιρός στη δυτική Ελλάδα.
 
γ) Το Σάββατο οι βροχές θα περιοριστούν στην ανατολική και τη νότια νησιωτική χώρα, δηλαδή στην ανατολική Στερεά, Εύβοια, Σποράδες, ανατολική Πελοπόννησο, Κυκλάδες, Κρήτη και Δωδεκάνησα.
Τέλος, την ερχόμενη Κυριακή (19 Νοεμβρίου) αν και είμαστε ακόμη πολύ μακριά σε προγνωστικό επίπεδο, η επικρατέστερη τάση είναι να ξεκινήσει καλός ο καιρός στις περισσότερες περιοχές χωρίς βροχές, αλλά σταδιακά και από τα βόρεια θα κατηφορίσουν πολύ ψυχρές αέριες μάζες που από το μεσημέρι της Κυριακής θα δώσουν βροχές στη δυτική και βόρεια Ελλάδα, καθώς και πρόσκαιρες χιονοπτώσεις στα ορεινά της Μακεδονίας. Σοβαρή υποψηφιότητα για να δουν χιόνι θέτουν και περιοχές της δυτικής Μακεδονίας με χαμηλότερο υψόμετρο (π.χ. Φλώρινα)

Ο καιρός στην Φθιώτιδα
Από την Τετάρτη έως και το Σάββατο ο καιρός προβλέπεται βροχερός στο νομό, ωστόσο θα υπάρχουν και διαστήματα βελτίωσης. Το κυρίως κύμα της κακοκαιρίας θα περάσει την Πέμπτη το μεσημέρι, οπότε και περιμένουμε καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές. Πιο αναλυτικά:

Για σήμερα Τρίτη προβλέπονται λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και από τις απογευματινές ώρες θα σημειωθούν τοπικές ασθενείς βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν ΝΑ 4-5 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11-18 βαθμούς.

Την Τετάρτη προβλέπονται νεφώσεις με ασθενείς βροχές κατά περιόδους και ενισχυμένους ΝΑ ανέμους που θα φτάσουν πρόσκαιρα τα 5-6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14-18 βαθμούς.

Την Πέμπτη προβλέπονται νεφώσεις με βροχές που βαθμιαία θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν καταιγίδες τοπικά ισχυρές. Οι άνεμοι θα πνέουν ΝΑ 4-5 μποφόρ και η μέγιστη θερμοκρασία δε θα ξεπεράσει τους 16 βαθμούς.

Την Παρασκευή ο καιρός θα συνεχιστεί βροχερός με τους ανέμους να πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις μέχρι 4 μποφόρ και τη θερμοκρασία χωρίς αξιόλογη μεταβολή.