Κτηνοτρόφοι: Μην ξεχάσετε την απογραφή των ζώων σας

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 14 Νοεμβρίου 2017 09:32 Κτηνοτρόφοι: Μην ξεχάσετε την απογραφή των ζώων σας

Από 1 Νοεμβρίου µέχρι 15 Δεκεμβρίου και από 1 μέχρι 31 Δεκεμβρίου, είναι οι καταληκτικές ημερομηνίες για την ετήσια απογραφή αντίστοιχα για τα αιγοπρόβατα και για τους χοίρους.

Η υποχρεωτικότητα σύμφωνα με το νόμο ισχύει ακόμη και για εκείνους που έχουν μηδενικό αριθμό ζωικού κεφαλαίου.

Για την καλύτερη εξυπηρέτηση των κτηνοτρόφων η κοινοποίηση της απογραφής των αιγοπροβάτων και χοιροειδών μπορεί να γίνει:

α) µε την χρήση από τον κτηνοτρόφο της ψηφιακής υπηρεσίας στην ηλεκτρονική διεύθυνση http://e-services.minagric.gr, ακολουθώντας τις οδηγίες που είναι αναρτημένες εκεί και χωρίς την φυσική παρουσία του κτηνοτρόφου στην κτηνιατρική υπηρεσία ή

β) µε την προσέλευση του κτηνοτρόφου στην κτηνιατρική υπηρεσία,

Ο κάθε ενδιαφερόμενος θα πρέπει να γνωρίζει:

-Κατά την υποβολή των απογραφικών στοιχείων μέσω της ψηφιακής υπηρεσίας ότι εκδίδεται σχετική βεβαίωση που την επισυνάπτει στο μητρώο του.

-Η ψηφιακή υποβολή δεν υποκαθιστά την υποχρέωση για ενημέρωση του μητρώου. Το μητρώο του θα πρέπει να είναι ενημερωμένο με τα απογραφικά στοιχειά και τις μεταβολές ζωικού πληθυσμού.

-Η υποβολή απογραφής γίνεται μια φορά το χρόνο.

-Η παράλειψη διενέργειας της απογραφής ,η αδικαιολόγητη μεταβολή στοιχείων (αύξηση – μείωση ζωικού πληθυσμού) και η μη ορθή συμπλήρωση του μητρώου αποτελούν παραβάσεις που επισύρουν διοικητικές κυρώσεις και περικοπές αποζημιώσεων από τον ΟΠΕΚΕΠΕ.

-Ύστερα από τα παραπάνω καλούμε τους κτηνοτρόφους να προβούν εγκαίρως στην υποβολή της ετήσιας απογραφής τους.

-Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στις κατά τόπους κτηνιατρικές υπηρεσίες.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση