Πολλά προβλήματα στις Τοπικές Κοινότητες του Δ. Δομοκού από τον Ε65

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 14 Νοεμβρίου 2017 10:31 Πολλά προβλήματα στις Τοπικές Κοινότητες του Δ. Δομοκού από τον Ε65

Τι ζητούν οι κάτοικοι…

Στα... κάγκελα βρίσκονται οι κάτοικοι των Τοπικών Κοινοτήτων Ξυνιάδας και Αγίου Στεφάνου, με τις ζημιές που έχουν προκληθεί στους δρόμους και τις περιουσίες τους από την κατασκευή του Ε65.

Το χειρότερο όμως είναι ο αποκλεισμός που προβλέπεται στα σχέδια που υλοποιούνται, των κατοίκων από τα χωράφια τους, στοιχεία που κατατέθηκαν και στο Δημοτικό Συμβούλιου Δομοκού.

Ομόφωνα το ΔΣ Δομοκού αποφάσισε να δημοσιοποιήσει όλα τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί προκειμένου να μην φτάσουν προ τετελεσμένων δυσάρεστων καταστάσεων για τους κατοίκους.

Παραθέτοντας τι ακριβώς ζητούν οι κάτοικοι των παραπάνω περιοχών διαπιστώνει κανείς ότι έχουν συντελεστεί πολλές ζημιές, ενώ προβλέπονται και ακόμη χειρότερα αν δε ληφθούν άμεσα υπόψιν τα αιτήματα τους. Ειδικότερα ζητούν:

1.1 Την ανακατασκευή του προβλεπόμενου κόμβου μέσα στην Τοπική Κοινότητα Ξυνιάδος καθώς ο υφιστάμενος στερείται ορατότητας με σοβαρό τον κίνδυνο ατυχημάτων.

1.2 Τη διάνοιξη των παραδρόμων, σε μεγαλύτερου πλάτους καθώς η κυκλοφορία των αγροτικών μηχανημάτων είναι αδύνατη και εγκυμονούν κίνδυνοι ατυχημάτων.

1.3 Τη διόρθωση της κλίσης που έχει σχεδιαστεί ο παράδρομος Ξυνιάδας στην περιοχή Γλήνες προς τα όρια με την Τοπική Κοινότητα Κορομηλιάς καθώς είναι υπερβολική και άκρως επικίνδυνη για τη διέλευση των οχημάτων, ανερχόμενη κατά την εκτίμησή μας σε 30%,έτσι ώστε να είναι δυνατό να κινούνται αγροτικά μηχανήματα με μεγάλο φορτίο και βάρος (π.χ. αλωνιστικές, ογκομετρικά αυτοκίνητα, πλατφόρμες, τοματοσυλλεκτικές, οχήματα μεταφοράς με αγροτικά προϊόντα σε δέματα κλπ.).

1.4 Τη διόρθωση της κλίσης και την ασφαλτόστρωση όλων των παραδρόμων της τοπικής κοινότητας Ξυνιάδας .

1.5 Την κατασκευή ανισόπεδων κόμβων στην Τ.Κ. Κορομηλιάς για τη διέλευση ζώων δεδομένου ότι η διέλευση τους από ισόπεδους κόμβους δημιουργεί κινδύνους ατυχημάτων και ιδίως τη νύκτα με περιορισμένη ορατότητα λόγω ομίχλης, συνθήκες συνήθεις για την περιοχή .

1.6 Την κατασκευή κόμβου στο όριο των τοπικών κοινοτήτων Κορομηλιάς Ξυνιάδας για να είναι πιο εύκολη η πρόσβαση σε όλα τα παρόδια κτήματα απαλλοτριούμενα και μη.

1.7 Την κατασκευή καμπυλωτών γεφυριών στις περιοχές εκείνες που οι ιδιοκτήτες μετά την εκτέλεση του έργου χάνουν χάσει την πρόσβαση στις ιδιοκτησίες τους (υπ΄αρίθμ 120,121,122,123,124 & 125 βάσει του αναδασμού 1967-1970 της Ξυνιάδας) και όχι τσιμεντοειδή σωληνωτών μεγάλης διαμέτρου καθώς υπάρχει κίνδυνος πλημμύρων λόγω της συγκέντρωσης φερτών υλικών από την απορροή των ρεμάτων ή τη συνέχιση του παράδρομου μπροστά από την οικία του κ.Τσιακατάρα Κωνσταντίνου.

1.8 Τη μέριμνα για τη σηματοδότηση και διαγράμμιση στην Τ.Κ. Κορομηλιάς (θέση Καλόγηρος) .

1.9 Την αποκατάσταση των ζημιών που έχουν προκληθεί κατά την κατασκευή του έργου από τον ανάδοχο και συγκεκριμένα:

α) στην επαρχιακή οδό από το 24οχλμ. της επαρχιακής οδου Λαμίας Δομοκού-Αγίου Γεωργίου-Ξυνιάδας- Κορομηλιάς - Αγίου Στεφάνου-Περιβολίου-Μακρυράχης

β) στις τοπικές οδούς του Αγίου Γεωργίου,

γ) στις τοπικές οδούς της Τ.Κ.Ξυνιάδας

δ) στις τοπικές οδούς της Τ.Κ.Κορομηλιάς,

ε) στις τοπικές οδούς της Τ.Κ.Αγίου Στεφάνου,

στ) στην αγροτική οδό Αγίου Γεωργίου-26ου χλμ Λαμίας-Δομοκού,

ζ) στη δημοτική ασφαλτοστρωμένη οδό Ξυνιάδας-Μετταλείων,

η) στην οδό 26ο χλμ Λαμίας Δομοκού - Ξυνιάδας,

θ) στο αρδευτικό δίκτυο του Αγίου Στεφάνου στη θέση Ιτιόρεμα προς το σιδηροδρομικό σταθμό της «Καλλιπεύκης»

ι) της ποτίστρας στη θέση Ιτιόρεμα στην Τ.Κ. του Αγίου Στεφάνου

ια) της διάνοιξης αύλακα απορροής του νερού στο σημείο που έχει γίνει εναπόθεση μπαζών στη Τ.Κ. Αγίου Στεφάνου καθώς υπάρχει κίνδυνος πλημμυρών.

ιβ) στην αγροτική οδό από νέο ΣΣ. Αγίου Στεφάνου – ΣΣ Αγγείων.

Για την ιστορία να σημειώσουμε ότι συνεχίζονται οι εργασίες στη σύνδεση του Ε65 με την ΠΕΟ Λαμίας - Λάρισα στη διασταύρωση Ξυνιάδας, ενώ παράλληλα υπάρχουν και πρόσθετες εργασίες που θα ολοκληρωθούν αυτή την εβδομάδα για την εκτέλεση εργασιών εγκατάστασης δικτύου οπτικών ινών επί της Επαρχιακής οδού Ξυνιάδας-Μακρυρράχης και συγκεκριµένα από τη διασταύρωση Παναγιάς - Μακρυρράχη (έξοδο οικισµού Παναγιάς) (χ/θ 1+300), έως τη διασταύρωση της επαρχιακής οδού Ξυνιάδας - Οµβριακής µε Ε.Ο. Λαµίας - Λάρισας) (χ/θ 7+760).

Προσαρμοσμένη αναζήτηση