Ράχες: Οι κάτοικοι ζητούν να μπει και πάλι το ΑΤΜ

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 14 Νοεμβρίου 2017 18:27 Ράχες: Οι κάτοικοι ζητούν να μπει και πάλι το ΑΤΜ

Πριν από δυο χρόνια, επιτέλους, οι Ράχες απέκτησαν ΑΤΜ, το οποίο εξυπηρετούσε μεγάλο ποσοστό του πληθυσμού της ανατολικής Φθιώτιδας και φυσικά τους πολλούς επισκέπτες το καλοκαίρι, αφού πρόκειται για έναν από τους πιο τουριστικούς προορισμούς στη Φθιώτιδα.

Δυστυχώς όμως τον περασμένο μήνα το ΑΤΜ της τράπεζας Πειραιώς ξηλώθηκε, από το σημείο που το φιλοξενούσε και έτσι οι κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής βρέθηκαν στην ίδια κατάσταση που ήταν και πριν δυο χρόνια. Να τρέχουν δηλαδή στη Στυλίδα για να μπορέσουν να εξυπηρετηθούν.

Διαβάστε την επιστολή που απέστειλε ο Σύλλογος Ραχιωτών "Αλόπη" προς τον κ. Θεόδωρο Σόλια, Διευθυντή του Υποκαταστήματος της Τράπεζας Πειραιώς στη Λαμία.

«Αξιότιμε κύριε Διευθυντά,

Όπως γνωρίζετε, εδώ και δύο χρόνια στις Ράχες Στυλίδας λειτουργούσε ΑΤΜ της Τράπεζας Πειραιώς, προς εξυπηρέτηση χιλιάδων κατοίκων των γύρω περιοχών, αγροτών ως επί το πλείστον, αλλά και επισκεπτών - ιδίως τους θερινούς μήνες.

Παρόλα αυτά, για λόγους που δεν έχουν γνωστοποιηθεί τόσο στα μέλη του Συλλόγου μας, όσο και στην πλειονότητα των κατοίκων της ευρύτερης περιοχής της Ανατολικής Φθιώτιδας, από τον περασμένο Οκτώβριο το συγκεκριμένο ΑΤΜ απομακρύνθηκε από τη θέση του και η απουσία του έχει δυσκολέψει την καθημερινότητα των συμπολιτών μας.

Με την ενέργεια αυτή η Δημοτική Ενότητα Εχιναίων επανέρχεται στην πρότερη κατάσταση, με κανένα εν λειτουργία ΑΤΜ εντός των γεωγραφικών της ορίων, αποτελώντας έτσι μια από τις ελάχιστες -αν όχι τη μόνη- Δημοτικές Ενότητες εντός του Νομού Φθιώτιδας με αυτό το χαρακτηριστικό.

Ως συνέπεια των παραπάνω, καθημερινά γινόμαστε δέκτες εκατοντάδων παραπόνων από συμπολίτες μας που μέσω της αρχικής τοποθέτησης του ΑΤΜ είδαν ένα δίκαιο χρόνιο αίτημα τους να πραγματοποιείται.
Η ορθότητα της αρχικής απόφασης και η χρησιμότητά του για τους κατοίκους αποδείχτηκε εμπράκτως από την τακτική του χρήση, ιδίως τους θερινούς μήνες,

Δια της παρούσης Επιστολής παρακαλούμε όπως αξιολογήσετε θετικά την αποκατάσταση της λειτουργίας του ΑΤΜ στην τοπική κοινότητα Ραχών, καθώς και για τις συνεπακόλουθες ενέργειές σας.

Στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε βοήθεια και κάθε χρήσιμη πληροφορία».

Με εκτίμηση,
Το ΔΣ του Συλλόγου Ραχιωτών "ΑΛΟΠΗ"
Προσαρμοσμένη αναζήτηση