Νέα διαδραστικά σεμινάρια από την ομάδα Επείγουσας Προνοσοκομειακής Φροντίδας (ΦΩΤΟ)

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 14 Νοεμβρίου 2017 20:48 Νέα διαδραστικά σεμινάρια από την ομάδα Επείγουσας Προνοσοκομειακής Φροντίδας (ΦΩΤΟ)

Πιστοποιήθηκαν ακόμη 51 άτομα επαγγελματίες υγείας και πολίτες…

Η ομάδα της Ελληνικής Εταιρείας Επείγουσας Προνοσοκομειακής Φροντίδας (Ε.Ε.Ε.Π.Φ.) Λαμίας, πραγματοποίησε δύο διαδραστικά σεμινάρια με θέμα: τον έλεγχο μεγάλων αιμορραγιών (bleeding control,με την πιστοποίηση του Εθνικού Κέντρου PHTLS και τον NAEMT) και την αρχική εκτίμηση και αντιμετώπιση πολυτραυματία (με βεβαίωση από την ΕΕΕΠΦ και μοριοδοτούμενο από την Ε.Ν.Ε., στις 11-12/11/2017 όπου πιστοποιήθηκαν 51 άτομα (επαγγελματίες υγείας και πολίτες), από εκπαιδευμένους εθελοντές εκπαιδευτές στο τραύμα.

Οι εκπαιδευόμενοι πιστοποιήθηκαν σε διάφορες ενότητες όπως, αντιμετώπιση αιμορραγίας (bleeding Control), στην πρωτοβάθμια εκτίμηση ενός πολυτραυματία, στην ακινητοποίηση με χρήση σκληρής σανίδας με διάφορες τεχνικές, στην αφαίρεση κράνους, στην αποκατάσταση της βατότητας του αεραγωγού και στην τεχνική του επείγοντος απεγκλωβισμού πολυτραυματία από όχημα με την χρήση της σκληρής σανίδας.

Σκοπός των σεμιναρίων είναι να ενημερωθούν οι πολίτες (Α΄ ανταποκριτές στο τραύμα), αλλά και η βελτίωση - επικαιροποίηση των δεξιοτήτων των επαγγελματιών υγείας.

«Η Ε.Ε.Ε.Π.Φ. έχοντας  γνώση και εμπειρία στο τραύμα και δρώντας εθελοντικά προσπαθεί με την εφαρμοσμένη εκπαίδευση των σεμιναρίων  της, να προωθεί την πρόληψη – αντιμετώπιση στο τραύμα δημιουργώντας πρώτους ανταποκριτές», σημειώνουν οι διοργανωτές και συνεχίζουν: «Συνολικά στην Λαμία τα τελευταία χρόνια έχουν πιστοποιηθεί 200 πολίτες (επαγγελματίες υγείας και μη) στην αρχική εκτίμηση και αντιμετώπιση πολυτραυματία, και συνεχίζουμε  με αμείωτο ενδιαφέρον τα σεμινάρια μας. Ενημερώσου και εκπαιδεύσου στην αντιμετώπιση του τραύματος ώστε να μπορείς να προσφέρεις την βοήθειά σου όταν χρειαστεί…»

Προσαρμοσμένη αναζήτηση