Εξωτερικοί Φρουροί: Ντροπή με την (ν)τροπολογία της ΝΔ

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 15 Νοεμβρίου 2017 10:34 Εξωτερικοί Φρουροί: Ντροπή με την (ν)τροπολογία της ΝΔ

Καλούν τον Κυριάκο Μητσοτάκη να ελέγξει τους βουλευτές του - Καμία συζήτηση για αντικατάσταση των Εξωτερικών Φρουρών από τις Φυλακές του Δομοκού.

Επίθεση κατά της τροπολογίας που έφεραν στη Βουλή οι βουλευτές Ν. Παναγιωτόπουλος, Κ. Καραγκούνης και Ν. Δένδιας, για την επανίδρυση της Υπηρεσίας Εξωτερικής Ασφάλειας Καταστήματος Κράτησης Γ΄ τύπου και την στελέχωσή της από την ΕΛ.ΑΣ., εξαπολύει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Υπαλλήλων Εξωτερικής Φρούρησης (ΠΟΥΕΦ).

Χαρακτηρίζοντας την «ντροπολογία», η ΠΟΥΕΦ καλεί τον πρόεδρο της ΝΔ Κυριάκο Μητσοτάκη να ελέγξει τους βουλευτές του και να παρέμβει ώστε να αφαιρεθεί η «επαίσχυντη», όπως τη χαρακτηρίζουν, διάταξη περί εξωτερικής φρούρησης της φυλακής Δομοκού από άλλο προσωπικό πλην των εξωτερικών φρουρών καταστημάτων κράτησης.

Αναλυτικά το έγγραφο της ΠΟΥΕΦ που αναφέρεται βεβαίως τσους Υπαλλήλους στο Κατάστημα Κράτησης Δομοκού:

«Με έκπληξη η ομοσπονδία μας και το σύνολο των εξωτερικών φρουρών που υπηρετεί στις φυλακές όλης της χωράς πληροφορήθηκε μία απαράδεκτη, ανιστόρητη και εντελώς απαξιωτική τροπολογία, δυνάμει της οποίας οι εξωτερικοί φρουροί καταργούνται από τις θέσεις τους στο Κ.Κ. Δομοκού μέσω της επανίδρυσης της Υπηρεσίας Εξωτερικής Ασφάλειας Καταστήματος Κράτησης Γ΄ τύπου η οποία στελεχώνεται από την ΕΛ.ΑΣ.

«Η τροπολογία της ντροπής» έχει ονοματεπώνυμο θα είναι εφεξής η τροπολογία Παναγιωτόπουλου Ν. Καραγκούνη Κ. , Δένδια Ν. και θα στιγματίσει πολιτικά τους υπογράφοντες την.

Όχι μόνο γιατί εισάγεται σε ένα εντελώς άσχετο σχέδιο νόμου «για την αγορά παιγνίων» (!!) , αλλά γιατί κυρίως απαξιώνει τον ρόλο των εξωτερικών φρουρών ,θίγει το υπηρεσιακό μας έργο και προσβάλει με τον ποιο βάναυσο και εξευτελιστικό τρόπο την αξιοπρέπειά μας , την στολή που φορούμε και τα σύμβολα που φέρουμε.

Θυμίζουμε λοιπόν σε όλους ότι είμαστε αυτοί που καθημερινά επί 17 χρόνια πραγματοποιούμε τις εξωτερικές φρουρήσεις των ελληνικών φυλακών, τις χιλιάδες μεταγωγές από και προς τα δικαστήρια και τα νοσοκομεία με ελάχιστες έως μηδαμινές αποδράσεις.

Θυμίζουμε σε όλους ότι υπηρετούμε εύορκός την πολύ σκληρή υπηρεσία μας με εξαιρετικά αντίξοες συνθήκες , με χαμηλούς μισθούς, με όπλα και στολή που αγοράζουμε μόνοι μας γιατί τιμούμε αυτό που κάνουμε, αντέχοντας περήφανοι την φτώχεια που μας οδήγησαν κάποιοι.

Θυμίζουμε σε όλους ότι είμαστε αυτοί που ο πρώην Πρωθυπουργός της χώρας κος Σαμαράς Α., όπως και πολλοί άλλοι είχαν συγχαρεί για το «κατέβασμα» του ελικοπτέρου χωρίς νεκρούς και τραυματίες στα Τρίκαλα…… το μοναδικό αυτό επίτευγμα σε ολόκληρο τον κόσμο.

Καλούμε τον Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας να παρέμβει ώστε να αφαιρεθεί η επαίσχυντη διάταξη περί εξωτερικής φρούρησης της φυλακής Δομοκού από άλλο προσωπικό πλην των εξωτερικών φρουρών καταστημάτων κράτησης, να ελέγξει τους βουλευτές του γι’ αυτό το ατόπημα και να δώσει εξηγήσεις για αυτή την θεσμική διολίσθηση .

Όλοι κρινόμαστε: εμείς για το έργο μας αυτοί για τις καρέκλες τους.

Ο δικός μας αγώνας αφορά στην αξιοπρέπεια και την περηφάνια μας!

Οι δικές τους σκοπιμότητες ;;;»

Προσαρμοσμένη αναζήτηση