Όροι Διακήρυξης Δημοπρασίας Κληροδότημα «Αθηνάς Δημητριάδου» Φραντζή Λαμίας

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 15 Νοεμβρίου 2017 16:20 Όροι Διακήρυξης Δημοπρασίας Κληροδότημα «Αθηνάς Δημητριάδου» Φραντζή Λαμίας

Όροι εκμίσθωσης ισογείου Λιθόκτιστου Κτηρίου (Παλαιό Παγοποιείο) συνολικού εμβαδού 164,15 τμ , καθώς και του περιβάλλοντα χώρου, που βρίσκεται σε οικόπεδο 3.873,00 τμ της Τοπ. κοινότητας Φραντζή Δήμου Λαμιέων , επί της επαρχιακής οδού Λαμίας Φραντζή , στην θέση «υδρόμυλος», Κληροδοτήματος Αυτοτελούς Διαχείρισης «Αθηνάς Δημητριάδου» Δήμου Λαμιέων .  

Ο Δήμος Λαμιέων ,που αποτελεί τη διαχειριστική επιτροπή του κληροδοτήματος «Αθηνάς Δημητριάδου» προβαίνει σε όλες ανεξαιρέτως τις πράξεις διαχείρισης που αρμόζουν στη φύση της περιουσίας τους, ως κεφαλαίου αυτοτελούς διαχείρισης.

Με την υπ’αριθμ. 377/27-9-2017  απόφαση Δ.Σ., εγκρίθηκαν οι όροι  δημοπράτησης του ακινήτου της επικεφαλίδας  όπως παρακάτω :
    
  • Διατίθεται προς εκμίσθωση, ισόγειο Λιθόκτιστο Κτήριο (Παλαιό Παγοποιείο) συνολικού εμβαδού 164,15 τμ , καθώς και τον περιβάλλοντα χώρο, που βρίσκεται σε οικόπεδο 3.873,00 τμ της Τοπ. κοινότητας Φραντζή Δήμου Λαμιέων , επί της επαρχιακής οδού Λαμίας Φραντζή στην θέση <<υδρόμυλος>> κληροδοτήματος αυτοτελούς διαχείρισης «Αθηνάς Δημητριάδου» .Η διάρκεια μίσθωσης ορίζεται  στα (3) τρία  έτη και άρχεται από την σχετική έγκριση της αρμόδιας αρχής και την υπογραφή του μισθωτηρίου συμβολαίου. Δίνεται η δυνατότητα παράτασης για (3) τρία ακόμη έτη , ύστερα από έγκριση της  αρμόδιας αρχής , με μίσθωμα σε καμία περίπτωση μικρότερο  απ αυτό της παρούσης . Ρητά ορίζεται ότι καμία αξίωση αποζημίωσης δεν μπορεί να προβληθεί από οποιοδήποτε σε βάρος του Κληροδοτήματος ( Δήμου) , σε περίπτωση μη έγκαιρης έναρξης της μισθωτικής σχέσης.

 

  • Το μίσθωμα που θα επιτευχθεί θα είναι σταθερό για όλη τη διάρκεια της αρχικής  μίσθωσης.

 

  • Ως τιμή πρώτης προσφοράς ορίζεται το ποσό των € 300 ( τριακοσίων ευρώ)

 

  • Το μίσθωμα θα καταβάλλεται σε μηνιαία βάση , στην αρχή  κάθε  μισθωτικού μήνα  στον λογαριασμό του Κληροδοτήματος που θα υποδειχθεί. Σε περίπτωση μη έγκαιρης καταβολής θα λαμβάνονται μέτρα , όπως προσαυξήσεις , κατάπτωση ε/ε , εξώσεις κλπ .

 

  • Τον μισθωτή βαρύνει το αναλογούν ποσοστό χαρτοσήμου 3,6% , ως και κάθε τέλους,  φόρου ή άλλης επιβάρυνσης (ύδρευση, αποχέτευση ,ηλεκτροδότηση κλπ)

 

  • Ο πλειοδότης μισθωτής υποχρεούται  πριν την υπογραφή του μισθωτηρίου συμβολαίου στην προσκόμιση Εγγυητικής Επιστολής Τραπέζης ή Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων , καλής εκτέλεσης στο ύψος δύο  μηνιαίων μισθωμάτων ( όπως αυτά επιτευχθούν)  και η οποία θα του επιστραφεί μετά το τέλος της μισθωτικής σύμβασης. Η εγγύηση αυτή δεν δύναται να συμψηφιστεί με οφειλόμενα μισθώματα και θα επιστραφεί άτοκα στον μισθωτή με την λήξη της συμβατικής διάρκειας της μίσθωσης ( Πρωτόκολλο Παράδοσης Μισθίου ) ,μόνο εφόσον έχουν τηρηθεί όλοι οι όροι της παρούσας , διαφορετικά επέρχεται κατάπτωσή της χωρίς άλλη διατύπωση.

 

  • Το  ανωτέρω  ακίνητο  ενοικιάζεται ως έχει  και  θα χρησιμοποιηθεί  από τον μισθωτή ως επαγγελματικός χώρος, απαγορευμένης της σιωπηρής παράτασης για  αναμίσθωση  ή  η  υπεκμίσθωση .

 

  • Ο μισθωτής δεν απαλλάσσεται από την πληρωμή του ενοικίου αν δεν έκανε χρήση του μίσθιου χωρίς υπαιτιότητα του Κληροδοτήματος

 

  • Ο μισθωτής δεν έχει δικαίωμα μείωσης του μισθώματος για βλάβη από θεομηνία ή άλλη οποιαδήποτε αιτία που τυχόν θα επέλθει μετά την κατακύρωση.

 

  • Το κληροδότημα δεν ευθύνεται απέναντι στον μισθωτή για την πραγματική κατάσταση στην οποία βρίσκεται το ακίνητο , ούτε υποχρεώνεται από τον λόγο αυτό στην επιστροφή ή στην μείωση του μισθώματος, ούτε στη λύση της μίσθωσης.

 

  • Ο μισθωτής υποχρεούται να διατηρεί  την κατοχή του μισθίου ,τις υπέρ αυτού δουλείες , τα όρια αυτού, να προστατεύει αυτό από κάθε καταπάτηση και γενικά να διατηρεί το μίσθιο σε καλή κατάσταση , να τηρεί την απόλυτη καθαριότητα στον εσωτερικό και περιβάλλοντα χώρο του ακινήτου, διαφορετικά ευθύνεται σε αποζημίωση. Σε όλη την διάρκεια της μίσθωσης , ο μισθωτής φέρει την  αποκλειστική ευθύνη  συντήρησης και επισκευής των ζημιών ή βλαβών του μισθίου .

 

  • Ο μισθωτής δεν δικαιούται να προβεί σε τροποποιήσεις που μεταβάλλουν την αρχική μορφή του ακινήτου, αν δεν έχει ενημερώσει εγγράφως  την Διαχείριση του κληροδοτήματος  και δεν λάβει σχετική έγγραφη άδεια , επί ποινή εξώσεως, παραμένει δε μετά την λήξη ή λύση της μίσθωσης  σε όφελος του μισθίου, παραιτουμένου του μισθωτή τυχόν αποζημιώσεως γι αυτό ή αφαιρέσεως .

 

  • Κάθε παράβαση των όρων αυτής της διακήρυξης ή έστω και ενός από αυτούς συνεπάγεται την κατάπτωση της εγγυητικής επιστολής καλής εκτέλεσης.

 

  • Η διαδικασία εκμίσθωσης θα διενεργηθεί με την κατάθεση γραπτών προσφορών , χωρίς προσκόμιση ε/ε συμμετοχής . Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να υποβάλλουν κλειστό  φάκελο  ( μη επιδεχόμενο παραβίαση ) ,  με την ένδειξη :  «Κλειστή Οικονομική προσφορά για την μίσθωση ακινήτου  Τοπ. Κοινότητας Φραντζή κληροδοτήματος  <<Αθηνάς Δημητριάδου-ΥΔΡΌΜΥΛΟΣ», στο γραφείο προσόδων του Δήμου κκ. Παπαϊωάννου Ευαγγελία , μετά από τη λήψη σχετικού Πρωτοκόλλου Δήμου Λαμίας ,  εντός εικοσαημέρου από της αναρτήσεως της προκήρυξης στην ιστοσελίδα της αρμόδιας αρχής και δέουσας δημοσιότητας  και  όχι  πέραν της    20/11/2017.-

 

  • Στις προσφορές  πρέπει να περιλαμβάνονται τα εξής: Τα πλήρη στοιχεία του ενδιαφερομένου , ήτοι: Ονοματεπώνυμο, Πατρώνυμο, Αρ. Ταυτότητας ή Διαβατηρίου, ΑΦΜ, τηλέφωνα επικοινωνίας, το προσφερόμενο μηνιαίο  μίσθωμα και η ημερομηνία προσφοράς. Η προσφορά θα συνοδεύεται από φορολογική και ασφαλιστική  ενημερότητα  , ως και βεβαίωση μη οφειλής στον Δήμο Λαμιέων. Μετά την πάροδο του εικοσαημέρου (20) από την ανάρτηση της προκήρυξης στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Οικονομικών και σε κάθε άλλη ιστοσελίδα που κρίνεται σκόπιμο , για να τύχει ευρείας δημοσιότητας ,  οι κλειστές προσφορές θα ανοιχτούν από τον  αρμόδιο Αντιδήμαρχο   κ.  Ρούλια Ιωάννη , επικεφαλής τριμελούς επιτροπής που θα οριστεί από τον ίδιο, παρουσία των ενδιαφερομένων. Αφού γίνει γνωστό το περιεχόμενο κάθε προσφοράς ,η μεγαλύτερη ανακηρύσσει τον πλειοδότη . Στην περίπτωση που έχουν υποβληθεί προσφορές με το ίδιο τίμημα, οι ενδιαφερόμενοι έχουν το δικαίωμα να υποβάλλουν επιτόπου βελτιωμένη προσφορά. Πλειοδότης ανακηρύσσεται αυτός που θα προσφέρει το υψηλότερο μίσθωμα.

 

  • Η συμμετοχή στη διαδικασία προϋποθέτει α) ότι ο ενδιαφερόμενος επισκέφτηκε το υπό εκμίσθωση ακίνητο και έχει πλήρη γνώση της καταστάσεως στην οποία αυτό ευρίσκεται και β) ότι ο ενδιαφερόμενος έλαβε πλήρη γνώση των όρων της παρούσης διακηρύξεως τους οποίους αποδέχεται ανεπιφύλακτα.

 

  • Λόγω της ιδιομορφίας του ακινήτου ( Παλαιό Παγοποιείο -Υδρόμυλος ), ο Δήμος διατηρεί το δικαίωμα της χρήσης του κτηρίου και του περιβάλλοντα χώρου , για πραγματοποίηση διαφόρων δημοτικών εκδηλώσεων ,χωρίς τίμημα , μετά βέβαια από σχετική και έγκαιρη ειδοποίηση του μισθωτή .

 

  • Παρατυπία της δημοπρασίας δεν παράγει κανένα δικαίωμα υπέρ του μισθωτή ή του πλειοδότη.

 

  • Οι όροι της σχετικής διακήρυξης , δεσμεύουν το Κληροδότημα και τον μισθωτή , ακόμα και αν δεν συμπεριληφθούν στην μισθωτική σύμβαση .-

 

Οι ανωτέρω όροι εκμίσθωσης  μετά  την έγκρισή τους  από την Οικονομική Επιτροπή , θα υποβληθούν  για την  τελική  έγκριση προς το Δημοτικό Συμβούλιο Λαμίας που αποτελεί και την Διαχειριστική  Αρχή  του Κληροδοτήματος .

Προσαρμοσμένη αναζήτηση