Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Από τη Φθιώτιδα ένα από τα θύματα της κακοκαιρίας - Πως έχασε τη ζωή του

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 17 Νοεμβρίου 2017 07:55 Από τη Φθιώτιδα ένα από τα θύματα της κακοκαιρίας - Πως έχασε τη ζωή του

Άνδρες της 7ης ΕΜΑΚ στα χαλάσματα που άφησαν πίσω τους οι χείμαρροι.

Με τον αριθμό των νεκρών να έχει ανέβει στους 16 και ενώ εξακολουθούν άτομα να αγνοούνται, αναγνωρίσθηκε ένα ακόμη θύμα το οποίο καταγόταν από το χωριό Λιτόσελο της Δυτικής Φθιώτιδας.

Πρόκειται για τον 82χρονο Γιώργο Αλεξίου, ο οποίος χάθηκε στα ορμητικά νερά των χειμάρρων και ενώ κυνηγούσε με παρέα φίλων του. Σύμφωνα με τις μαρτυρίες ο 82χρονος στάθηκε άτυχος, καθώς είχε ανεβεί σε δέντρο το οποίο δεν άντεξε από την ορμή των χειμάρρων και παρασύρθηκε μαζί με τον άτυχο άνδρα τον οποίο και εντόπισαν νεκρό τα σωστικά συνεργεία.

Ο Γιώργος Αλεξίου ζούσε πολλά χρόνια στην Αττική με τα παιδιά και τα εγγόνια του, επισκέπτονταν όμως τις δύο αδερφές του που εξακολουθούν και ζουν στη Δυτική Φθιώτιδα.

Η 7η ΕΜΑΚ στα χαλάσματα της Μάνδρας και του Περάματος

Εντωμεταξύ με εντολή του Αρχηγού του Πυροσβεστικού Σώματος από την πρώτη στιγμή της καταστροφής, 10 άνδρες της 7ης ΕΜΑΚ με πλήρη εξοπλισμό που χρησιμοποιείται για διάσωση σε ορμητικά νερά, βρέθηκαν δίπλα στους πλημμυροπαθείς. Την Πέμπτη (16/11) άλλοι πέντε άνδρες, ανάμεσά τους και ο Διοικητής της 7ης ΕΜΑΚ, Αντιπύραρχος Αντώνης Μίχας, βρέθηκαν στη Μάνδρα να συνδράμουν στις τιτάνιες προσπάθειες του Πυροσβεστικού Σώματος για παροχή βοήθειας στους κατοίκους της.

«Η κατάσταση δεν περιγράφεται με λόγια», μας είπε ο κ. Μίχας. «Πρόκειται για πλήρη καταστροφή. Πραγματική βιβλική καταστροφή», επισημαίνει ο Διοικητής της 7ης ΕΜΑΚ που αναμφισβήτητα έχει δει αρκετές καταστροφές στην καριέρα του στην Πυροσβεστική.

Εξέφρασε μόνο την ευχή να κρατήσει η ύφεση του καιρού τόσο για να μπορέσουν να βοηθήσουν τους πληγέντες όσο και να μην επαναληφθούν οι σκηνές της Τετάρτης με τους ορμητικούς χείμαρρους.