Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Εφαρμογή της «Έξυπνης Περιφέρειας» για τους κτηνοτρόφους

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 16 Νοεμβρίου 2017 20:33 Εφαρμογή της «Έξυπνης Περιφέρειας» για τους κτηνοτρόφους

«Όταν άρχισα να μιλάω για την «Έξυπνη Περιφέρεια», υπήρχαν κάποιοι που με αντιμετώπιζαν με μεγάλη επιφύλαξη και με το δίκιο τους. Η εμπειρία της συναλλαγής με τις περισσότερες δημόσιες υπηρεσίες είναι τραυματική. Σήμερα, ο στόχος που θέσαμε για άμεση εξυπηρέτηση των πολιτών, για την πλήρη διαφάνεια σε όλες τις συναλλαγές της Περιφέρειας και για το οικονομικό μας συμμάζεμα, υλοποιείται….».

Τα παραπάνω ανάρτησε στην προσωπική του ιστοσελίδα στο Facebook ο Περιφερειάρχης Στερεάς Κώστας Μπακογιάννης, με αφορμή την ηλεκτρονική εφαρμογή για την ενημέρωση των κτηνοτρόφων. Δημιουργήθηκε από την Διεύθυνση Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης της Περιφέρειας, στο πλαίσιο της «Έξυπνης Περιφέρειας» με στόχο «την ταχύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών, την εξοικονόμηση πόρων και την πλήρη διαφάνεια».

Από τη συγκεκριμένη εφαρμογή που λειτουργεί στην ιστοσελίδα της Περιφέρειας http://app.php.gov.gr/pste/, περισσότεροι από 11.000 κτηνοτρόφοι, μπορούν, με τον ΑΦΜ τους, να παρακολουθούν τις οφειλές και τις εκκρεμότητές τους σε σχέση με το μίσθωμα που καταβάλλεται από τους κτηνοτρόφους για τα δικαιώματα χρήσης της βοσκής της έκτασης που τους κατανεμήθηκε. Με αυτόν τον τρόπο δίνεται η δυνατότητα σε όλους τους ενδιαφερόμενους να έχουν άμεση ενημέρωση για τα δικαιολογητικά που χρειάζονται, χωρίς αναμονή και ταλαιπωρία.