Καταστροφές στα Μετέωρα και στην Ημαθία από την κακοκαιρία

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 18 Νοεμβρίου 2017 15:16 Καταστροφές στα Μετέωρα και στην Ημαθία από την κακοκαιρία

 Η συνεχής βροχόπτωση είχε ως αποτέλεσμα να καταρρεύσει η πλαγιά κάτω από τη Μονή Βαρλαάμ στα Μετέωρα.

Όπως αναφέρει το trikalavoice.gr ένας εκκωφαντικός θόρυβος ακούστηκε στις 11 το βράδυ της Παρασκευής και αμέσως ειδοποιήθηκαν οι αρχές.

Διαπιστώθηκε με το πρώτο φως της ημέρας ότι κατέρρευσε μέρος του πάρκινγκ της Μονής.

Αποκλείστηκε το σημείο ενώ έσπευσαν ο αντιπεριφερειάρχης Γιάννης Μπουτίνας και οι τεχνικές υπηρεσίες της Π.Ε. Τρικάλων για να εκτιμήσουν το μέγεθος και την επικινδυνότητα του φαινομένου.

Έπεσε βράχος πάνω σε κελί μοναχού!

Ένας τεράστιος βράχος αποκολλήθηκε από την ορεινή πλαγιά που βρίσκεται στην πίσω πλευρά του μοναστηριού και έπεσε σε ένα από τα κτίσματα που χρησιμοποιούνται σαν καλιά μοναχών. Ο τεράστιος βράχος με την απίστευτη δύναμη που έπεσε, διέλυσε κυριολεκτικά το σημείο και καταπλάκωσε μοναχό που βρισκόταν εκείνη του ώρα στο κελί του!

Σύμφωνα με τη Verianet κολούθησαν στιγμές αγωνίας και προσπαθειών για τον απεγκλωβισμό του άτυχου μοναχού, ο οποίος καλούσε εναγωνίως σε βοήθεια.

Δυνάμεις της πυροσβεστικής που κατέφθασαν στην Ι.Μονή κατέβαλαν μεγάλες προσπάθειες για να σώσουν τον μοναχό καθώς, εκτός από τον τεράστιο βράχο και τα χώματα που συμπαρασύρθηκαν, καταστράφηκε και ο αγωγός ύδρευσης, με συνέπεια ο χώρος να γεμίσει με μεγάλες ποσότητες νερού.

 

Προσαρμοσμένη αναζήτηση